Haberler

Sessiz bir Noel akşamı ve bir otomobil




Yeni yıl yaklaşıyor, Noel’e sadece 4 gün kaldı ve doğal olarak araba üreticileri de bu konuyu reklamlarında kullanarak birer fırsata çevirmeye başladılar.

Ticari açıdan bakacak olursak, yılın en iyi zamanı, hiçbir şirket bu fırsatın kaçmasını istemez ama yine de otomobil sektörü diğer sektörlere göre Noel’e daha az bel bağlıyor diyebiliriz. Ancak rakipleriniz potansiyel müşterilerine ‘Mutlu Noeller’ dilerken siz de geri kalmak istemezsiniz değil mi?

Aynı zamanda rakiplerinizin reklamları sizinkinden daha iyi olsun istemezsiniz. Yani yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde markaların en akılda kalıcı ve beğenilen reklamı yapabilmek için yarıştıkları bir rekabet ortamından bahsedebiliriz. Bu haberimizde Mercedes-Benz’in yeni C350 e Plug-In Hybrid modeli için hazırladığı video var (Plug-In Hybrid: Şarj edilebilir hibrit).

Mercedes-Benz, güçlü Plug-in hibrit modelinin elektrik modu ve normal moddaki farklı çalışma şekillerine dikkat çekmek için zıt müzikler ve ‘Elektra’ adında hayali bir kasaba kullanmış (görünüşe göre bu kasabada herkes ışığı açıkken uyuyor).

Aracın biraz da performansından söz etmek gerekirse, Mercedes-Benz C350 e Plug-In Hybrid modeli 2.0 litre 4 silindirli turbo motora sahip ve bu motor kullanıcısına 211 beygirlik güç ve 350 Nm tork sunuyor. Bu değerler 60 kW güç ve 340 Nm tork üreten elektrikli motorla birleşiyor ve toplamda 279 beygirlik güç ve 600 Nm tork değerleri ortaya çıkıyor. C350 e 5.9 saniyede 0’dan 100 km/h hıza ulaşıyor ve son hızı da 250 km/h. Aynı zamanda C350 e’nin elektrikli motoru bir tam şarj ile en fazla 31 km gidebiliyor ve sadece elektrikli motor kullanıldığında araç en fazla 130 km/h hıza çıkabiliyor.

Eğer ünlü Noel şarkısı “Silent Night”ın rock versiyonunu dinlemek için sabırsızlanıyorsanız, aşağıdaki videoya tıklamanız yeterli.

https://www.youtube.com/watch?v=vzxC6A60Tfk

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu