Haberler

Skoda; Octavia, Superb, Yeti için yardımcı ısıtıcı sistemini piyasaya sürdü




2015’te yardımcı ısıtıcı sistemlerinin popülaritesi arttı. Daha önce Opel Astra’da tanıtılan bu özellik, Skoda tarafından kompakt ve büyük araçlarda sunulmaya başlandı. Bu sistem eski Skoda’lara (Yeti, Octavia, Superb) da sonradan takılabiliyor.

Yardımcı ısıtıcı, soğuk havalarda çalışmakta zorlanan ve geç ısınan dizel motorlara çare oluyor. Skoda tarafından sunulan sistem, uzaktan kumanda ile bir kilometreye kadar uzaklıklardan çalıştırılabiliyor. Ayrıca klima ünitesiden ve bilgi-eğlence sisteminden ayarlanabiliyor. Isıtıcı bilgi-eğlence sisteminden programlanabiliyor (istenilen sıcaklık, çalışma süresi, belirli tarihlerde başlama ve kapanma).

Modern yardımcı ısıtıcılar, sadece aracın içini değil ayrıca aracın soğutma sistemini de ısıtıyor. Skoda’nın söylediğine göre soğuk çalıştırma motora 70 km sürüşe eşdeğer zarar veriyor.

Sistemin kullanıldığı modele göre, sistem 30 dakika ısıtma için 0.2 litre yakıt tüketiyor. Kullanılan yakıt, ısınmış motorun daha az yakması ile kendini amorti ediyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Güzel olmuş bu. Her dizele lazım bu özellik. 10 km evden işe gidene kadar araba bir türlü ısınamıyor. Benzinli gibi tüketiyor neredeyse…

  2. Hangi servisten bu hizmeti alabileceğimiz konusunda ufak bir ekleme yapabilir msiniz? Birçok servis haberdar değil ya da sonradan yapılamayacağı yönünde görüşe sahipler.

  3. Skoda’nın yalanı. ne bayinin, ne de servisin haberi var. Aracı alırken de ekletemedim, sonra da taktıramadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu