Haberler

Skoda’nın yeni SUV’u Kodiak mı olacak?




Alman medyasından gelen son haberlere göre Skoda, tanıtımını yapmaya hazırlandığı yeni SUV modelinde “Kodiak” ismini kullanacak.

VAG çatısı altındaki Skoda, her ne kadar Yeti gibi başarılı bir modele sahip olsa da crossover & SUV segmentlerinde rakiplerinin gerisinde kalıyor. Ancak Çek üretici gelecek yıl tanıtımını yapacağı 7 koltuklu SUV ile bu dengeyi bozmak istiyor. Uzun süredir geliştirme süreci devam eden model, Skoda’ya yakın kaynaklara göre Ekim 2016’da Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Auto Bild’in son haberindeki bilgiler ise modelin isminin bir kahverengi ayı türü olan “Kodiak” olabileceği yönünde.

Skoda Kodiak, 2012 yılından bu yana pek çok VAG modelinde karşımıza çıkan ikinci nesil Volkswagen Tiguan ile aynı MQB platformu üzerinde yükselecek. Uzunluğunun 4.75 metre (187 inç) olacağı söylenen model, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Yine Skoda’ya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Kodiak, Skoda’nın Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında üretilecek ve 2016 sonuna doğru yaklaşık 24,000 €’luk (26,100 $) fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Daha önce açıklanan bilgilere göre araç hem 5 koltuklu hem de 7 koltuklu konfigürasyonlarda tercih edilebilecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu