Haberler

Audi sahiplerinin dikkatine!




İstanbul’da son haftalarda çalınan çok sayıda lüks otomobilin izini süren emniyet çok ilginç detaylarla karşılaştı. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, son dönemlerde aynı marka ve modeldeki araçların çalınma oranlarının arttığını belirledi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler, hırsızların camlarını kırarak girdikleri araçları kısa sürede çalıştırdıklarını belirledi. Araştırmada, çalınan lüks araçların torpido gözünde, üçüncü bir yedek anahtar bulunduğu öğrenildi. Hırsızların, özel bölgedeki anahtar sayesinde araçları kısa sürede çalıştırdıkları ortaya çıktı. Son 1 ay  içerisinde, Ataşehir ve çevresinde, yedek anahtar kullanılarak, 23 lüks otomobilin çalındığı belirtildi. Oto Hırsızlık Masası ekipleri, çalınan araçlardan 10’unu bulmayı başardı.

 

DOĞUŞ MÜŞTERİLERİNE UYARI YOLLADI

Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre son zamanlarda çeşitli bölgelerde yaşanan oto hırsızlık olaylarının yukarıda Audi A4, A5 ve Q5 gibi belirli Audi modelleri üzerinde yoğunlaştığı belirlendi.
Doğuş Otomoitv son aylarda çeşitli bölgelerde meydana gelen araç hırsızlığına karşı Audi sahiplerini uyardı. Müşterilerine mesaj yollayan Doğuş Otomotiv şunlara yer verdi:

Otopark Anahtar AUDİ VAG Hırsızlık

“Sahibi olduğunuz Audi aracın “Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu”nun “Aracın/motorun para çantası anahtarı ile çalıştırılması” bölümünde detaylı olarak ifade edildiği üzere aracınızın torpido gözünde yedek anahtar işlevinde “Para Çantası Anahtarı” bulunmaktadır.

Otopark Anahtar AUDİ VAG Hırsızlık

Araç Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu’nda açıkça belirtildiği üzere aracınızın torpido gözünde yer alan bu “Para Çantası Anahtarı” ve yine torpido gözünde yer alan “Para Çantası Anahtarı Adaptörü” birlikte kullanılarak araç çalıştırılabilmektedir. Bu fonksiyon Audi AG tarafından, siz müşterilerimizin memnuniyeti için aracınızın anahtarını unutmanız, kaybetmeniz, vb. durumlar için geliştirilmiş bir fonksiyondur. Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre son zamanlarda çeşitli bölgelerde yaşanan oto hırsızlık olaylarının yukarıda bahsi geçen özelliğin olduğu Audi A4, A5 ve Q5 gibi belirli Audi modelleri üzerinde yoğunlaştığı belirlenmiştir.

 

Bu hırsızlık vakalarının özellikle araçların camlarının kırıldıktan sonra torpido gözünde bulunan para çantası anahtarı ve adaptörünün birlikte kullanılarak aracın çalıştırılması suretiyle gerçekleştirildiği bilgisi Emniyet birimleri tarafından paylaşılmıştır.
Güvenliğiniz için para çantası anahtarı ile adaptörünün her ikisinin birlikte araç içinde bırakılmaması ve araç dışında güvenli bir yerde saklanması daha sağlıklıdır. Para çantası anahtarı ve adaptörünün kullanımı hakkında detaylı bilgiyi Araç Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu’nda bulabilirsiniz.
Benzer bir hırsızlık olayı ile karşılaşmamak ve aracınızın güvende olmasını sağlamak adına gerekli tedbirleri alma hususunu önemle hatırlatırız.”

SiGORTADA DA SORUN ÇIKIYOR

Benzer yöntemlerle çalınan otomobillerle ilgili sigorta firmalarının müşterilerin zararını karşılamadığı da öğrenildi. Hırsızlık sigortası yapılan araçların, kendi anahtarıyla çalınmış olmasının, “ihmal” olarak değerlendirdiği belirtildi. Otomobilleri çalınan kişilerin ise, üçüncü anahtar olmadıklarını dile getirdikleri öğrenildi. Araçları satın aldıkları firma yetkilileri tarafından bilgilendirilmediklerini dile getiren, lüks araç sahiplerinin, sigorta şirketleriyle davalık oldukları öğrenildi.

audi yedek anahtar

Kaynak: otomobilport

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Ya aslında bu çok güzel bi anahtar bu anahtarla denize bile girebiliyorsunuz. Sudan etkilenmeyen bir anahtar. Sahile havuza falan gittiğinizde bi gözünüz hep sahilde olur. Çantanın yanına yaklaşan varmı diye.Bütün değerli eşyalarınız arabanın içindedir ama anahtarınızı plajda bırakırsınız. Bu plastik anahtar o zaman işe yarıyor içindeki anahtarı çıkarıyosun. Yanına alıyosu arbayı kitle. Kafa rahat

  2. Arkadaş yararından çok zararı olan böyle aptalca bir şeyi kim niye yapar Allah aşkına? Hangi sivri zekalı arkadaş düşünmüş bunu acaba? Hadi o düşündü, hangi sivri zeka bunu onayladı? Vay arkadaş, nasıl bir dünyada yaşıyor bu Audi?

    Haha olaya bak. Sigorta şirketi ihmal diyip ihaleyi müşteriye yıkıyor. Müşteri de Audiyi suçlayamıyor çünkü kullanım kılavuzunda yazıyor. Allah allaaah…

  3. Kılavuzu okuyunca adaptörle anahtarı saklamak zor olmasa gerek.
    Üretici nihayetinde kullanıcıyı düşünüp maliyet yapmış.

    Bu maliyetten kısılan birşey olsaydı yada kısılabildiğini farketseydi doğuş gurubu bu anahtarlar türkiyede satılan hiç bir audi de olmazdı.

  4. arabayı alırken adamlar size baştan sonra herşeyi okusun mu? bilinmesi gereken herşey kitapçıkda yazıyor. torpidoda duran bi dekor değil o kitapçık. daha ne yapsın audi? okumuyoruz, biz biliriz diyoruz. sonra da böyle gö.e geliyoruz. hala audiyi suçlayan var “bilgilendirmesi gerek!!” falan diye. ne hazıra konan milletiz be.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu