Haberler

Tesla’dan sürücüsüz araç geliyor!




Otonom sürüş teknolojisi bugünlerde çok yaygın ama birçok üretici tamamen otonom araçların çıkmasının hala birkaç yılı bulacağını söylüyor. Fakat Tesla Ceo’su Elon Musk, tamamen otonom modellerin sadece iki yıl uzakta olduğu görüşünde.

Fortune dergisine konuşan Musk ”Bütün parçalar Tesla’da mevcut, bunları eleyerek araç içine koymalıyız ve birçok parçanın birbiriyle uyumlu çalışmasından emin olmamız gerek.” dedi.

Tesla 2 yıl içerisinde tamamen otonom bir model faaliyete geçirebilecekken, devlet yöneticilerinin bunu onaylamayacaklarını da kabullenmemiz gerek diye konuştu. Açıkladığı gibi projenin onaylanmasının bir ila beş yıl alabileceği gibi diğer yargılarca daha da fazla sürebilir.

Bu süre zarfında Musk, araçlar tamamen otonom modundayken eğer bir kaza olur veya olmazsa bunların verilerinin toplanmasını öneriyor. Yeterli veri toplandıktan sonra, otonom araçların istatiksel olarak güvenli olduğu anlaşılacak ve devlet yetkilileri de, otonom araçların güvenli ve rahat olduğuna inanacaklar.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu