Haberler

Toyota’nın yaramaz çocuğu C-HR




Toyota’nın Scion çatısı altındaki 2 konsept aracından sonra C-HR crossover modeli nihayet gelecek ay NAIAS Detroit Fuarı’nda görücüye çıkıyor. Araç hibrit ve turbo beslemeli benzinli seçenek ile geliyor.

Model, yeni nesil Prius’un da platformu olan TNGA modüler platformunu kullanıyor. Hibrit olan model gücünü 1.8 litre 121 beygirlik benzinli motor ve elektrik motorundan alıyor. Prius’a göre 14 beygir düşük olacak olan hibrit model sürekli değişken orana sahip şanzıman ile sunuluyor. Standart modelin ise iddalara göre yeni 1.2 litrelik 3 silindirli JDM Auris’e uyarlanan motor ile sunulması bekleniyor, bu motor ise 114 beygir güç üretiyor.

Toyota yeni C-HR modelini standart olarak FWD (önden çeker) sunacak olsa da opsiyon olarak AWD (tüm tekerlerden çekiş sistemi) ekleyerek hedef kitleyi memnun etmeye çalışıyor.

Aracın Amerika versiyonu Scion amblemine sahip olacak ancak diğer tüm pazarlarda Toyota amblemi ile karşımıza çıkacak. Japon üretici ayrıca C-HR’yi son haliyle Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda da sergileyecek. Aracın satışları ise gelecek yılın ikinci yarısında başlayacak ve rakipleri Honda HR-V ve Nissan Juke ile birlikte pazardaki yerini alacak.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu