Haberler

Trafik sigortasına gelen zama tepkiler büyüyor




Zorunlu trafik sigortaları son birkaç aydır %200’e varan oranlarda zamlandı. Sigorta şirketleri gelen zamı dolar kuru ve buna bağlı olarak parça fiyatlarındaki artışa bağlasa da kaza yapmayan sürücüler başta olmak üzere pek çok sürücü durumdan rahatsız.

Kartal Taksi Durakları Derneği zorunlu trafik sigortalarına gelen zamı protesto etmek için Kadıköy Eski Salı Pazarı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Taksilerin yüksek sigorta primlerine bu zamların eklenmesiyle şoförlerin zararda olduğunu söyleyen dernek başkanı Abdulkadir Ardıç, hasarsızlık indirimlerinin de durum karşısında işe yaramadığını belirtti.

Öte yandan vatandaşlar da zamlara tepki göstermek için popüler site change.org’da imza kampanyası başlattı. Kısa süre içerisinde 6.000 imzaya ulaşan kampanyanın açıklamasında, “Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında çok hızlı bir yükselme söz konusu, nereye gidiyor bu fiyatlar? Geliri düşük vatandaş, 10 bin liralık arabasına 2.000 TL’yi geçen miktarlarda sigorta ödemek zorunda bırakılıyor. Eskiden 200 liraya sigorta yaptıran kişiler, 700-800 TL hatta daha fazlasını ödüyor. Acilen bu duruma tüm vatandaşlar olarak dur demeliyiz. Bu şekilde sigorta yaptırmaya gücümüz yetmiyor! Protesto ediyoruz, acilen bu fahiş fiyatların düşürülmesini istiyoruz. İlginize, desteğinize teşekkürler.” ifadeleri yer alıyor.

Sigorta şirketleri cephesinden ise geri adım atılmayacağına dair açıklamalar geliyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla etkisi hissedilen zamlara karşı bakalım sigorta şirketleri mi, yoksa sürücüler mi galip gelecek?

Kaynak: DHA / Hürriyet

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu