Haberler

VAG dizel motorunu güncelliyor!




Geçtiğimiz günlerde Volkswagen’in 1.6 litrelik ve 2 litrelik dizel motorlarındaki düzelmeleri açıklarken, sıra Audi’nin 3 litrelik V6’sına geldi.

Reuters isimli kaynağa göre, Audi Başkanı Prof. Dr. Rupert Stadler ‘Basit ve etkili yöntemler üzerinde çalışıyoruz, elbette bulacağımız yöntem kullanıcı dostu olacaktır.’ diyerek müşterilerinin yüreğine su serpti.

Raporun başında yer alan, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın yüzlerce 3 litrelik V6 dizel motorlu Porsche, Volkswagen ve Audi’de de emisyon sorununu tespiti üzerine Alman şirketi böyle bir çözüm sürecine girdi. Düzeltme duyurulmasına rağmen, her gün üzerinde çalıştıklarını belirten Stadler, ne yazık ki şimdilik ayrıntıların paylaşılamayacağını belirtti.

Etkilenen modeller ise gizlenmesine rağmen sızdırıldı. 2014 Volkswagen Touareg, 2015 Porsche Cayenne, 2016 Audi A6/A7/A8/A8L ve Q5’i kapsayan bu yeni emisyon dalgası NoX emisyon testiyle doğrudan bağlantılı.

NoX testinden biraz daha bahsetmek gerekirse, termometreyle ve diğer emisyon ölçüm aletleriyle entegre bir yapıda olan testte 3 litrelik V6 motorlar termometreyi hareket ettirmezken, aynı zamanda ‘normal’ modda EPA standartlarından bile geçebiliyor. Fakat araçlarda mod ekranında başka bir seçim yapıldığında emisyon değeri değişmekle kalmıyor adeta çevreye savaş açıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu