FeaturedHaberler

Ve karşınızda Volvo S90




Test edilirken objektiflere yakalanan, daha sonra ise maketleri ortaya çıkan Volvo S90, nihayet İsveç’in Göteborg kentinde gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı.

Yerini aldığı S80 ile en ufak bir benzerliği olmayan, fakat tipik bir İskandinav otomobili olduğunu belli eden S90, basık ve uzun yapısıyla oldukça çekici bir otomobil olmuş. İskandinav mitolojisinin en güçlü tanrılarından birisi olan Thor’un kullandığı çekiçten esinlenerek tasarlanan gündüz farlarını ilk olarak Yeni XC90‘da kullanan Volvo, bu geleneğini S90’da da devam ettirirken “C” formlu arka farlarıyla birlikte gerçek bir “Amiral gemisi” ortaya çıkartmış.

Sensus Connect bilgi-eğlence sistemi sayesinde az sayıda kumanda elemanının olduğu Volvo’nun yeni nesil iç mekan tasarımında büyük dokunmatik ekran göze çarparken S90, güvenlik nedeniyle keskin köşelerin olmadığı bir kabine sahip olmuş.

Kaputunun altında şimdilik benzinli motorların olacağı belirtilen S90’ın tüm motorları 2.0 lt hacminde. Turbo beslemeli T5 ve turbo+kompresör uygulamasının kullanıldığı T6 motor seçeneklerine sahip olacak otomobilin hibrit sistemin kullanıldığı T8 seçeneğiyle de alınabileceği belirtilirken, motorların tüm teknik verileri ilerleyen dönemde paylaşılacak.

Volvo, bilindiği üzere 2020’de kaza yapan hiç bir otomobilinde ölüm veya ciddi bir yaralanma olmayacağını duyurmuştu. S90’ı da rakipleri gibi yarı-otonom sistemlerle donatan İsveçli, Pilot Assist adını verdiği sistemine çok güveniyor. Bu sistem sayesinde 130 km/sa hıza kadar sürücüsüne ihtiyacı olmadan şeridinde rahatça ilerleyebileceği belirtilen S90, hem gündüz hem de gece yola çıkabilecek at, geyik gibi pek çok hayvanı tanıyıp otomatik olarak frenleme yapabiliyor.

Ocak ayında gerçekleştirilecek 2016 Detroit Motor Show’da Dünya prömiyeri yapılacak olan S90’ın ne zaman satışa sunulacağı açıklanmazken Detroit’te siparişlerin alınabileceği ise gelen bilgiler arasında.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Detaylar harika olmuş ön tasarım, gösterge, konsol, koltuklar, vites,boy ve en uzunlu mükemmel denecek kadar güzel ama direksiyon tasarımı arabanın iç havası baltalamış keza arka stoplarda öyle ama genel olarak enfes

  2. Xc90a bir hayli benziyor. Insanin baktikca bakasi geliyor. Önü şu anki rakiplerinden daha şık. 1.6 motor secenegi de olmali

  3. Keşke arka stop tasarımını iki kere düşünselermiş. Birde Allah aşkına şu yeni çıkan her modeli başka bi arabaya benzetmeyin. Sanki yenidoğan ziyaretine elinde çeyreklikle gelen teyzeler gibi aynı dedesi falan.

  4. yapmayın allahsızlarrrr 😀

    insan insana bunu yapar mı ya
    o kadar detay çalışmışlar ki
    bitmiyor her fotoğraf 5 dakika alıyor 😀
    küfredicem olmıycak

    ben buna binerken ayakkabıları çıkartırım 😀

  5. Tasarımı diğer araçlara çok benziyor. Farları var, dört tekerleği var. Hiç özgün değil:) ben aracın yandan c sütunundan sonraki cam çizgisini beğenmedim. A6 gibi düz bir hat çekseler daha hoş görünürdü gibi. Bir de direksiyon fiat 500 tarzı. Aracın ağırlığına yakışmamış. Onun dışında gayet güzel.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu