FeaturedHaberler

VW Tasarım Şefi: Michael Mauer




53 yaşındaki Michael Mauer, VW grubunun baş tasarımcısı olarak görevlendirildi.

İlk başlarda isim çağrışım yapmayabilir fakat Mauer 1986’da Mercedes’te kariyerine başladıktan sonra A-, SLK-, ve SL- başta olmak üzere, Smart’ın da içinde bulunduğu birçok projede yer aldı. 2000 yılına gelindiğinde, Saab tasarım stüdyosunun başına gelmişti.

2004’ten bu yana da Porsche’nin baş tasarımcısı olarak görevini sürdürmekteydi. Bu zamana kadar şirkette çalıştığı sürede 2007 Cayenne, Panamera ve 918 Spyder’ın tasarımları onun sorumluluğundaydı.

Alfa Romeo 156 Mk1’den, VW Golf Mk6 ve Passat B7’ye kadar birçok araba tasarlamış olan Walter de Silva’nın görevini bundan sonra Mauer devam ettirecek.

Mauer’i tasarım şefi ilan etmenin dışında VW, Dr. Ulrich Eichorn’u ar-ge departmanının başına getirmek gibi birçok değişiklik açıkladı. Fred Kappler’i grubun satışınlarından sorumlu tutmaya devam ederken, Wolfram Thomas’ı üretim kısmının başına getirdi. Son olarak, Ralf-Gerhard Willner ürün ve MQB gibi platformların sorumlusu olarak devam edecek.

Yapılan görev değişikliklerinden sonra Golf Mk8’i merakla bekliyor olacağız 🙂

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu