Haberler

Yeni hothatch Fiesta RS olabilir




Yeni Ford Fiesta RS hakkında detaylar ortaya çıkmaya başlıyor.

Autobild’e göre, Fiesta’nın 40. yıldönümü dolayısıyla 2017 yılında piyasaya çıkması olasılıklar arasında. Ford, Fiesta RS ile ilgili planlarını henüz onaylamamış olsa da, daha önce en az 12 performans aracı piyasaya süreceğini belirtmişti. Fiesta RS’in de bu modeller arasında olacağına inanılıyor. Şu anda planlanmış olan Focus RS, F-150 Raptor, Mustang Shelby GT350 / GT350R ve tüm yeni GT’ler var.

Hakkında çok az şey bilinen Fiesta RS için beklenen, Focus RS’in izinde ilerleyeceği ve agresif ön tampon, elden geçirilmiş yan etekler ve spor arka görünümle karşımıza çıkabileceği. Bunların yanında biz de sportif süspansiyon ve yüksek performanslı fren sistemi bekleyebiliriz.

Performans verileri doğrulanmamış olsa da dedikodulara göre aracın motoru 1.6 litrelik dört silindirli turboşarjlı Fiesta ST’nin yükseltilmiş versiyonu olacak. ST versiyonunda 197 beygir güç üreten bu motorun RS versiyonunda 246 beygir güç üreteceği söyleniyor.

Daha önceki söylentilerde dört tekerlekten çekişli olacağı belirtilen aracın, mevcut üretiminin sadece önden çekişli olduğu düşünüldüğünde RS için yeni bir sistem kurmak pahalı ve zor gibi gözüküyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu