Haberler

Yeni Skoda Roomster böyle olacaktı




2016 Skoda Roomster’in ilk kamuflajsız resimleri internete sızdırıldı. Ancak bu sızdırma pek heyecanlandıracak cinsten değil.

Bundan aylar önce yeni Roomster ilk kez casus fotoğrafçılara yakalandığında bile 2015 VW Caddy’nin farklı far ve stop grubu gibi ufak tasarım farklılıklarıyla ısıtılıp Skoda adı altında tekrar servis edileceğini anlamıştık. Bireysel tasarımcılar da bizimle aynı fikirdeydi.

Tasarım konusu ya da ikinci nesil Skoda Roomster’in geri kalanı hakkında daha fazla konuşmamıza gerek kalmadı. Çünkü önce 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı söylenip daha sonra 2016 yılına ertelenen Roomster projesi, Volkswagen’in emisyon skandalından sonraki kemer sıkma hamlelerinden biri olarak iptal edildi. Ancak görünüşe göre Çek üretici Skoda, Volkswagen fişi çekmeden önce Roomster’in üretimine çoktan başlamış. Son raporlara göre 100 kadar araç üretilmiş ve yerel bayilere satılmak üzere bekletiliyormuş.

Karlılık oranının daha yüksek olduğuna inandığı crossover ve SUV segmentine yönelmek üzere yeni Roomster’ı silip atan VAG, üretim aşamasına kadar ulaşan bu projeyle “Dieselgate” skandalının etkilerinden ne derece kurtulur bilemiyoruz. Crossover ve SUV modellerden bahsetmişken, Skoda’nın Tiguan temelli, 5 ve 7 koltuklu versiyonlara sahip olacak yeni modeli Kodiak‘ta neredeyse hazır.

 

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Önü fabia arkası caddy
    Aman ne yaratıciy
    Yapacaklar çiriyon
    Aman ne hızliy
    Sen önce düzelt emisyoni
    Tar tar tar tor tor tor
    Bu dizellere noliiiy

    Skodayı severdim emmah
    Bu araba olmadıydı benceah
    İyiki çıkmadı bu rumstır
    Tasarımı çok bir tıraştır

    #StraightOuttaCompton

  2. Forumdaki klasik olacak otomobiller başlığına ekleyelim bunu da. 100 tanesi 50 sene sonra fahiş fiyatlara gider at fava bekle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu