FeaturedHaberler

Yeni Skoda Roomster yakalandı




Skoda Roomster ilk çıktığında farklı tasarımıyla kimilerinin çok sevdiği, kimilerininse nefret ettiği bir araç olmuştu. Fabia’nın değiştirilmiş hali gibi gözüken araç hakkında uzun süredir herhangi bir haber duyulmamıştı. Hatta modelin sonunun geldiği de söylentiler arasındaydı. Ancak Skoda’nın yeni hareketine bakılacak olursa Roomster’ın geliştime sürecinin sonlarına yaklaşıldığı gözüküyor. Yeni Roomster, Volkswagen Caddy altyapısını kullanıyor. Caddy’den birkaç ufak değişiklik ile ayrılan Roomster’da modifiye edilmiş ön farlar ve markanın ızgarası kendini açıkça belli ediyor. Motor seçeneklerine bakıldığında Caddy ile aynı motorları kullanacağı tahmin ediliyor. Üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlar 75 ila 150 beygir arasında değişen güç üretiyor.

Yapılan açıklamaya göre Roomster’ın 2015 yılının sonlarına doğru tanıtılmasının planlandığı ancak sonrasında tanıtımın 2016 yılına kaydırıldığı belirtildi. Gecikmenin nedeni ise Volkswagen’in kendi ayaklarına sıkmak istememesi olmuş. Yenilenmiş Caddy’nin rakibi olacak Roomster, VW logolu kardeşine biraz daha rahat satış yapması için zaman tanıyor da diyebiliriz.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Tabi caddynin adı lekelendi motorları yasaklandı biyerlere kakalamak lazım bu caddyleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu