Haberler

2016’da özleyeceğimiz beş araba




Otomotiv sektörü için büyük bir yıl geçti ve 2016’da gelecek modeller için hepimiz çok heyecanlıyız ama bazı modellerin önümüzdeki tarihlerde yerini başka modellerine bırakacağı veya üretimden kalkacağı için kesinlikle bir kaç modeli özleyeceğiz.

Sizler için o modelleri seçtik, gelin hep beraber bakalım.

Mini Cooper Coupe

mini-coupeMini Cooper Coupe herkesin sürmek isteyeceği cinsten bir araç değil. Kendine has bir kitlesi olduğunu düşünüyoruz. Biz onu Battlestar Galactica dizisindeki Saylonların kafasını andıran stiliyle tanıdık. Mini Cooper firmasının böyle farklı tarzlarda araç üretimine gidip stil değişikliği yapmasını seviyoruz. Eminiz ki ilerleyen yıllarda Coupe formunda değerli klasikler arasında yerini alacak.

Mitsubishi Lancer Evolution X

2015 Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition Plaque US0001, 1 of 1600 produced.

Mitsubishi Lancer Evolution X, Mitsubishi firması efsanevi Lancer Evolution’ın kısa bir süre sonra tamamen yok olacağını söylüyor. Anlaşılması zor ama model dokuz yaşında olmasına rağmen dünya çapında hayranları tarafından büyük ölçüde arzu ediliyor. Şanslı olan kişiler sınırlı sayıdaki Lancer Evolution’ın Final Edition modeline sahip olarak efsaneyi sonlandırdılar.

Nissan XTerra

2013-413043-2013-nissan-xterra-20-9-2013

Nissan XTerra on yıldan fazla süredir Kuzey Amerika’da markanın yüzü oldu. Off-road yeteneği ve çamurla olan ilişkisi bize eski model gerçek SUV’ların yadigarı olduğunu belirtiyor. Off-road yeteneği ne kadar iyi olsa da bizce karakter ve ruh olarak biraz eksik.

Land Rover Defender

land-rover-defender-40th-anniversary-edition-by-overfinch

Land Rover Defender, o bir ikon, o kelimenin bir anlamı var. Off-Road’ta efsaneleşmiş bir araç kendisi. Üzülerek eklemeliyiz ki, artık maalesef araç imal edilemeyecek fakat 2018’de tekrar farklı bir model olarak üretileceği belirtiliyor.

Dodge Durango

2015-556108-2015-dodge-durango-r-t

Dodge Durango, için 2015 son üretim yılı olacakmış gibi görünüyor. Hiçbir bilgi bu koca SUV’un geleceği hakkında teyit edilmiş değil, ama kaynaklar gelecek modellerinde 7 kişilik daha büyük bir araç olacağından söz ediyor. Birkaç yıl satıcının ne planladığını görmek için beklememiz gerekecek ve o zamana kadar Durango’nun zarif tasarımını, V8 motorunu ve Maço ruhunu özleyeceğiz.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Abi evo nasıl biter ya aklıma geldikçe bunalıma giriyorum . Onun yeni nesillerini görememek ve ileride yeni nesil sürücülere ”Bak olum bu impreza wrx sti’nin en büyük rakibi lancer evo idi. Eskiden rallilerde birbirlerini kovalıyorlardı. Sürücü otomobillerinin en güzellerinden ve özellerinden biri idi… ” demek çok acı olacak…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu