Haberler

2017 Genesis G90 Detroit’te premium segmentinde yerini alıyor




Genesis markası G90 modeli ile resmi olarak Kuzey Amerika’ya geldi ve Hyundai’nin yeni premium yüzü olarak Equus markasının yerine geçti.

Hyundai G90 modeli ile var olan Equus modelinde değişiklikler yaparak premium segmentinde yer alan büyük oğlanlar ile rekabet etmeye çalışıyor. İlk olarak, eski modelin dingil mesafesi 11.4 cm (4.5 inç) uzatılmış ve mühendisler ses, titreşim ve sertlik (NVH) seviyesini önemli ölçüde azaltmayı başarmışlar. Bunun için ekstra yalıtım malzemeleri kullanmışlar.

Genesis G90 modeli sadece iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Bu motorlardan birincisi yeni geliştirilen turbo beslemeli 3.3 litrelik V6 motor. Bu motor 6000 devirde 365 beygir güç ve 1300 devirde 376 Nm tork üretmekte. Diğer motor seçeneği ise atmosferik 5.0 litrelik V8 motor. Bu motor 6000 devirde 420 beygir güç ve 5000 devirde 388 Nm tork üretmekte. G90 modelinde arkadan çekiş standart olacak fakat opsiyonel olarak 4 çeker modeline de sahip olunabilecek. Ayrıca modelde sadece 8 ileri otomatik vites yer alıyor.

Dış tasarım olarak Equus markasından tam olarak ayrılmasa da iç kabinde Genesis aklınıza gelebilecek her türlü lüksü sağlıyor. 12.3 inç’lik bilgi ekranından, 22 yöne ayarlanabilen sürücü koltuğuna, 17 hoparlör ve subwoofer destekli Lexicon marka ses sistemine, Full Led farlardan, ayarlanabilir arka koltuğa kadar liste uzayıp gidiyor. Ayrıca pasif ve aktif sürüş destek sistemlerinde de hiç bir donanımdan kaçınılmamış ve hepsine yer verilmiş.

Genesis G90, Mercedes S Serisi, BMW 7 Serisi ve Audi A8 satışlarına acaba darbe indirebilecek mi? Büyük ihtimalle hayır. Fakat bu ilk denemeleri değil. Bu sadece önümüzdeki 5 yıl içerisinde Genesis markasının piyasaya süreceği 5 modeli için buz dağının görülen kısmı.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kardeşim bir kerede eleştirmeyin Koreli dostlarımızı. Hep işte siz ve sizin gibiler yüzünden bu ülke bu halde. Korelileri bir kerede eleştirmek yerine tebrik ve takdir etmeyi öğrenin. Hem ülke olarak otomobil yapmıyoruz ondan sonra Korelileri eleştirmeye kalkıyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Burada eleştirilecek biri varsa oda Koreliler değildir bizim kendi ülkemizdir. Koreliler, Kıbrıslılar otomobiller yapıyor peki biz neden otomobil üretemiyoruz. Aslında ülke olarak kendimize bu soruyu sormak ve eleştirmek zorundayız

  2. Aracı bu yıl Auto Show’da fuarın dışında inceledim aracı eminim bir tane Hyundai yöneticisinin veya başkanının aracıdır. Hyundai lüks markasını Türkiye’ye getirmeden aracı getirdi araçta fuarın dışında duruyordu. Hyundai hiç anlaşılmıyor zaten Genesis G90’ın Hyundai olduğu. Madem bir araç yapıyorsun diğer modellerinden daha farklı ve özgün olmalıydı modelin güncel Hyundai modellerinden hiçbir farkı yok

  3. Genesis Hyundai’nin en beğendiğim araçlarından bir tanesi. Araç gerçekten harika fakat TR de en az 10 tane zor satar. Motordan dolayı vergi ve fiyatta uçuk olur. Uçuk olunca da TR de kimse o parayı çekik gözlü vatandaşların yaptığı Hyundai’ye filanda vermez. Kadranlar i20 böyle bir araca hiç olmamış ve yakışmamış aracı ilk gördüğümde Mercedes zannettim. Genesis’ten çok karşımda Mercedes duruyor gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu