Haberler

2017 Megane RS’in çizimleri çıktı




Yeni Renault Megane RS’in resmi olmayan çizimleri bize ne kadar güçlü bir hot hatch ile karşı karşıya kalacağımızı gösteriyor.

Renault, Megane’ın 205 beygirlik GT donanımı ile oldukça etkileyici bir tasarıma sahipken, 2017 yılında karşımıza çıkartacağı üst modeli RS ile daha arzu edilen bir araç olacak. Renaultsport’un yaptığı açıklamaya göre ise gelecek araç coupe formlu değil, 5 kapılı olarak karşımıza çıkacak.

En son bilgiye göre, elmas logolu şirket 2.0 litrelik motora balta vurup yerine Clio RS’te de kullanılan 1.6 litrelik turbo motoru getirmek istiyor. Bu kulağa çok umut verici gelmese de Renault mühendisleri motoru biraz daha zorlayarak 220 beygirden daha fazla güç üretmek için çalışıyorlar. Gerçek şu ki Renault, Megane RS’in güncel modelinden daha güçlü olacağını ve yaklaşık 300 beygir civarında güç üreteceğini söylüyor.

Gücü ne olursa olsun Renault’un önden çekişli Megane RS planladığını biliyoruz. Gelecek aracın altı ileri manuel ve/veya çift kavramalı otomatik şanzımanla gelip gelmeyeceği de belirsizliğini sürdürüyor. Hibrit model için ise şirket yetkilileri daha çok erken olduğunu belirtiyor.

Belirtildiğine göre güncel coupe model Megane RS’in satışı yıl sonuna kadar devam edecek. Gelecek modelin ise Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarında görücüye çıkması ve sonrasında 2017 yılında üretime başlaması bekleniyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Reno bu işi gerçekten en iyi yapanlar arasında ama bu 1.6 turbo motor bana heyecan verici gelmiyor eğer 1.6 motor ile gelecekse clıo daki gibi 18cc fazlalık yüzünden vergi mağduru olmayalım ve ne olursa olsun megane rs de olması gereken 2.0 atmosferik bir motor

  2. En sonunda ızgarayı komple baklava şeklinde amblem olarak yapsınlar da kurtulalım. Cok guzel tasarim ama o amblem cok büyük geliyor gözüme.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu