FeaturedHaberler

2017 Mercedes E Serisi motor seçenekleri




Resimleri geçtiğimiz gün sızdırılan 2017 Mercedes E Serisi’nin, motor seçenekleri de ortaya çıktı.

“En akıllı lüks sedan” sloganıyla yola çıkacak yeni E Serisi, yenilenen motor seçenekleriyle oldukça iddialı geliyor. Avrupa’da satılacak olan yeni E Serisi’nin ilk etaptaki motor seçenekleri şu şekilde:

  • E200: 2.0 litre turbo benzinli, 184 beygir güce ve 300 Nm torka sahip. 0’dan 100’e 7.7 saniyede çıkıyor.
  • E220d: 2.0 litre turbo dizel, 195 beygir güce ve 400 Nm torka sahip. 0’dan 100’e 7.3 saniyede çıkıyor. Özellikle bu motorun, ülkemizde vergi mağduru olan 2.1 litrelik dizel motorun yerine geçmesi bekleniyor.
  • E350d: 3.0 litre turbo dizel, 258 beygir güce ve 620 Nm torka sahip. 0’dan 100’e 5.9 saniyede çıkıyor.
  • E300: 2.0 litre turbo benzinli, 240 beygir güce ve 370 Nm torka sahip. İlk etapta E Serisi, Amerika’da sadece bu motorla satışa sunulacak.
  • E350e: Toplamda 275 beygir güce sahip olan hibrit model.

Tüm E Serileri, standart olarak yeni geliştirilen 9G-Tronic şanzımana sahip olacak. Ayrıca geleneksel çelik yaylı süspansiyon sisteminin yanında, iki farklı süspansiyon sistemi daha sunulacak. “Selective Damping” ve “Air Body Control” isimli sistemler, süspansiyona müdahele ederek aracın istenildiği zaman sportif, istenildiği zaman konforlu bir karaktere bürünmesini sağlayacak.

Yeni E Serisi, MRA platformu üstünde yükseliyor. W213 kod adıyla anılan yeni kasa, öncüsünden 43 mm daha uzun (4,922 mm) ve 66 mm daha fazla dingil mesafesine sahip (2,939 mm).

W213 E Serisi, birçok yeni teknolojiyle geliyor: Direksiyonun üstünde dokunmaya duyarlı kontrol butonları, 64 renk opsiyonuna sahip LED ambiyans ışıkları, uzaktan kumandalı park sistemi (Cep telefonuna indirilen özel uygulamayla, aracı uzaktan hareket ettirebilen sistem).

Tasarımıyla C Serisi ve S Serisi’ne oldukça benzeyen yeni E Serisi’nin tanıtım videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=CCBkTp6uwfY

Uzaktan Kumandalı Park Sistemi:

https://www.youtube.com/watch?v=KCHeswihfsI

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Yahu Mercedes, önceden her classın ayrı bir tasarımla ayrı kullanıcı kitlelerine hitap ediyordu. C class kompakt daha genç kesime hitap ederken , e class gemi gibi w210 ve w211 kasalarıyla adeta lüksün simgesiydi. S class ise makamlarda görülebilecek apayrı akıcı bir tasarım diline sahip bambaşka bir segmentteydi. Ne oldu tasarımcıların hepsini kovup her aracı tek bir tasarımcıya mı çizdirdin. C kasa da E kasada S class’ın minyatür boyutları oldu.

  2. Mercedes çok geride kalmış, Hayla Ceyranlı çalışan 300 km menzilli bir E serisi yok. Almancı dayım, 2012 model Mecedes e200 kasasını 1,4 euro olan Benzin fiyatlarından dolayı satmak durumunda kaldı. Şimdi 2,0 tiguana biniyor. neredeyse 3 katı yol gidiyormuş aynı paraya.

    1. Mercedes B serisinin electric drive denen arabası var. Elektrik menzili dediğiniz kadar gidebiliyor. Ama gerçek hayatta 200-250 km falan. Diğer serilerinkini araştırmadım ama sonuna ‘electric drive’ ibaresini eklerseniz bulabilirsiniz.

  3. E180’den haber yok galiba. Haberi açtığımda onu görmek istedim de yok ?. Yeni tasarım hiç olmamış ayrıca. Bence yeni teknolojiyle eskiden olduğu gibi çift farlı tasarıma geçebilirlerdi. Bahaneleri ise ‘üretim kalitesi’ oldu. Ee şimdi teknoloji gelişti. Neden çift far varmış gibi bir tasarım yapmadınız? Ya da gerçek çift far? Mercedes’in satışları düşer de aklı başına gelir inşallah. Böylesine güzel bir markaya bu kadar sıradan tasarımlar yakışmamış. Bunu bmw de yapıyor ama kimin ne seris olduğu belli ya da volvo da aynı yoldan gidiyor ama kimin ne serisi olduğu belli.

  4. Has otomotiv in dediğine göre ilk yıl 1.6 dizel veya benzinli gelmeyecekmiş. İlk etapta 2.0 gelecekmiş güncel modelde bu şekilde olmuştu zaten.. 1.6 dci 160hp güzel satacak şüphe yok 🙂

    1. Renault motoru kötü demiyorum sonuçta formulada 3 4 motor üretici firmadan birisi ama sen mercedes sin dci motorun ne işi var sende hele E class ında
      Bence böyle bir tercihte bulunmazlar
      Umarım

      1. Adamlar napsın? Sfırıdan 1.6 dizel geliştirmek yerine piyasada yıllardır yol yapan ve sorunsuz diyebileceğimiz başarılı bir motoru(sessizde bence dci ler) alıp ufak revizelerle takıyorlar araçlaırna.Bence bunda kötü bir şey yok ama tabiki renault motorlu mercedes söylemi oluyor haliyle 😀

    1. 0.23 cd sürtünme katsayısı muhtemel çok kısa ilk 4 vites ile bu değer normal ancak aşırı düşen rüzgar sürtünmesi çok hoş değil aktif rüzgarlık olmadıkça azalan rüzgar direnci yüksek hızlarda downforce azalmasına neden olur 0.29 optimum rüzgar direnci

  5. MB bir iki aracı hariç bence audi ve bmw ile kıyaslanmayacak kadar geriden gelmeye başladı
    şanzıman tembel motorlar düşük devirde tork vermek dışında zevksiz

  6. Eski dediğiniz mercedesler artık retro kaldı. Şimdi mercedes, bmw, audi çağa ayak uyduruyor. Her model birbirine benziyor doğru ve hepside birbirine çok yakın. Bunu kötü olarak görebilirsiniz en başında ama maddi durumunuz c serisine kadar yetiyorken ve c serisi aldığınızda üzülmüyorsanız bu iyi birşeydir. Herşeyi düz mantıkla düşünmeyin lütfen. Bence mercedes son 20 yılın en iyi zamanlarını yaşıyorki gelişim harikulade.

  7. Yav yeter uzaktan görünce bu c mi ,e mi, s mi dicem heralde bol bol. En nefret ettiğim şey. Bırak mercedes in audinin bmw nin birbirine benzemesini, ben c ile e nin birbirine benzemesine katlanamam.

  8. Mercedesi beğenmeyenler 90 doğumlular ve üstüdür genelde. Ben 79 luyum sanırım burada otopark yapımcıları dahil çok kişinin abisi yaşımdayım.80 li yıllarda 90 larda Audi Almancı babam ve akrabalarımın daha uygun fiyata alabildiği bmw ise mercedesin konforu ve kalitesi yanında sönük kalan bir markaydı Almanya denildiğinde akla Mercedes gelirdi kim ne derse desin hala da öyle bence.S plakalı (Stuttgart) bir Mercedesim olsun hele ki e klasse başka hiç bir arabaya bakmam bile.Bu yeni versiyon bana o yılları anımsattı muthiş bir retro iç dizayn göstergeler modernlikle birleşen iç ve dış yapı harika bir araç ve her zaman Mercedes diyorum.Yaşınız 40a yaklaştıkça siz de benim gibi düşünmeye başlarsınız emin olun.

    1. Bu araçları alacak durumum olsa üçünede bakmam lexus alırım tabi görüş meselesi

  9. BMW yapar mercedes çalar heads up kumandadan park kolda vites vakumlu kapılar
    vs. vs.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu