Haberler

En iyi kompakt Suv: Qashqai




Kompakt SUV sınıfının en iddialı otomobillerinden Nissan Qashqai üç yıl üst üste “What Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçilerek hat-trick yaptı. İngiltere’de üretilen Nissan Qashqai; yüksek verimliği, pratikliği ve çevre dostu yapısıyla ödüle layık görüldü.

Dünyanın köklü otomobil markalarından Nissan’ı kompakt SUV segmentinde temsil eden geniş bir hayran kitlesine sahip Qashqai, “What a Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçildi. Üç yıldır üst üste ödül alan Nissan Qashqai böylece hat-trick yapmış oldu. Her yıl Londra’da gerçekleştirilen törende 16 rakibini geride bırakarak “Yılın En İyi Kompakt SUV”u seçilen Nissan Qashqai, ayrıca £15,000-£25,000 fiyat aralığında “Best Buy” da seçildi.

What Car? elemelerinde öne çıkan Nissan Qashqai 1.5dCi 110 n-tech; verimlilik, yakıt ekonomisi, çevreci dizel motor, yumuşak süspansiyon, kaliteli iç mekan ve zengin ekipman seviyesi gibi özelliklerle jüri tarafından övgü aldı.

What Car editörü, Jim Holder ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, “Nissan Qashqai bu kategoride aldığı üçüncü ödülle hat- trick yapmış oldu. Sunderland tesislerinde üretilen kompakt SUV sahip olduğu özelliklerle güçlü rakiplerini geride bıraktı. Sadece sınıfının en yakıt cimrisi ve çevre dostu araçlarından biri olmakla kalmayan Nissan Qashqai, aynı zamanda yol rüzgarı, yuvarlanma ve motor gürültüsünden izole çok iyi yalıtılmış kaliteli iç mekanıyla da dikkat çekiyor. Pratik yapısıyla da beğeni toplayan Qashqai, yol konforuyla da yolcularını şımartmayı başarıyor” ifadelerini kullandı.

Ödülü değerlendiren Nissan Motor İngiltere Genel Müdürü James Wright ise What Car? tarafından yapılan değerlendirmede Qashqai’nin tekrar bu ödülü almış olmasından dolayı mutluluklarını ifade ederken, “Sadece What Car? ailesine değil, Qashqai kullanıcılarına da minnettarız. Onların güveni Qashqai’yi sınıfının en çok satan otomobili yaptı” dedi.

Eylül 2015’te 500 bin üretim adedine ulaşan Qashqai, Nissan için tam bir başarı hikayesi. İngiltere’deki Sunderland tesisleri üretim hatlarından her 62 saniyede bir Qashqai iniyor. Nissan Qashqai, kalitesi, tasarımı ve bünyesinde barındırdığı teknolojilerle Avrupa genelinde en çok satan kompakt SUV konumunda.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Japon markası, yürüyende Fransız ortaklığı, İngiltere’de üretim 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

  2. Bu mu en kaliteli araç ? Gitsinler kumda oynasınlar ya.
    Qashqaiden sorun yaşayan kaç insan var baksınlar.60 saniye araç çıkarmakla olmuyor
    Şanzıman sıkıntısı var,elektronik sıkıntılar,iç mekanın 10 yaşındaki araç gibi sesler çıkartması vs.
    Qashqai işçilik sorunları ile doluşmuş bir araç.Forumda görebilirsiniz kullanıcılar tarafından da söyleniyor.Süspansiyonlar,yalıtım,yol tutuş ve şanzıman rakiplerine göre hayli hayli düşük zaten nasıl 1. yapmışlar anlamadım.Taraflı bir test olmuş çöp bir araç qashqai daciadan hallice…

    1. Bende var qq.2014 modellerde var o şanzıman sıkıntısı oda güncellemeyle gitti.Zaten nissanda garanti kapsamında değişiyor daciadan hallice demişsin kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş. Yol tutuştan yalıtımına yakıtından performansına süper bir araç.Zaten bu kadar satmasının sebebi bu.Bmw mercedesi alan isminden alıyor bu arabanın onları gölgede bıraktığından alınıyor.Kör nokta acil fren 1.6dizel otomatik araçlara bak gülüm konuş sonra. c200d de aynı motor var qq 1.6dci da da

  3. Dünkü crossover şimdi c suv olmuş yarın suv da olur x-trail ı da çöpe atarlar artık zaten tipini de kaydırdılar buna benzetip. O da yeni furya bi tasarım yapıp bütün gamı aynı şekle sokmak.

  4. Fiyat/performans aracı gerçekten: konfor, peformans, sürüş dinamiği açısından sınıfının en iyisi değil belki ama sınıfının parasını en çok hakedeni, en az zarar ettireni..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu