Haberler

Cumhuriyetle yaşıt otomobil




Hobi olarak antika biriktiren Ali Özen, klasik otomobiller arasında bulunan Amerikan yapımı 1923 model Ford marka otomobile gözü gibi bakıyor. 10 yıl önce satın aldığı aracı evinin bahçesindeki garajda sergileyen Özen, “Bu tarz arabalara merakım var. Aracın resmi işlemini 3-4 yıl içerisinde tamamladım. Ruhsatı çıkarttım, muayenesini yaptırdım. Şuan muayenesi var, araba yürür bir şekilde. Bir problemi yok, trafiğe çıkabiliyor” dedi. Aracı satın aldığında siyah olduğunu anlatan Özen, “O boyayı ustalar silince alttan orijinal rengi çıktı. Otomobilin kaportası orijinal, alüminyum demir karışımı bir yapıya sahip. Zaten mıknatıs tam tutmuyor. Tabi ki bu arabanın motorunda ve bazı yerlerinde değişiklik yapılmış ama kaportasında değişiklik yapılmamış tamamen orijinal” diye konuştu.

Eskiye yönelik hep bir merakının olduğunu ve otomobili de bu yüzden aldığını dile getiren Özen, şunları kaydetti: “Eski insanların nasıl yaşadığı her insanın merak konusudur. Yani geçmişte yaşayan insanların hissettiklerini hissetmek, hayata nasıl bakmışlar, hayatı nasıl yaşamışlar hep merak konusudur. Bunlar önemli şeyler. Bunları anlayabilmek için bazı objelerde bunun izini görmek gerekiyor. Eskiden şimdiki gibi kamera, televizyon, kayıt cihazı olmadığı için geçmişi ancak, geçmişten kalan objelerden bu hisleri yaşayabiliyoruz. Ama şuan öyle değil. Kamerada bir anı insan gelecekte izleyebiliyor. O açıdan geçmişteki insanların yaşantılarını merak ediyorum. Onları anlamak içinde bu tür objelere ilgim var.” Otomobile kendisinden daha iyi bakacak birinin olması durumunda satabileceğini kaydeden Özen, şu ifadeleri kullandı.

6545992_d6545994_d6545996_d

“Ben bir şeyin hayatta değer ve hizmet arz ettiği nispette değer vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu araçta, herhangi bir eşya veya insan olabilir. Bu aracı, değerini bilecek, benden daha iyi buna bakabilecek bir insan olursa satabilirim. Ya da sadece bir merak için almayı düşünen insan içinde düşünürüm.”

 

Kaynak: www.otohaber.com.tr

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu