Haberler

Efsaneler yarışıyor




Renault, Monte-Carlo Historique 2016 Rallisi’ne dört takım ile katılıyor

Renault Classic 2011 yılından beri ünlü Rallye Monte-Carlo Historique’te mücadele ediyor.

Bu yıl dört takım Renault 5 Turbo yarış otomobili ile 29 Ocak tarihinde start aldı

1981’in galibi Renault 5 Turbo’nun dönüşü

Bu yıl 70 yaşına girecek olan Jean Ragnotti dillere destan sürüş becerilerinden hiçbir şey kaybetmedi. Üstelik tam 35 yıl önce zafer elde ettiği Renault 5 Turbo’nun direksiyonuna geçerek Rallye Monte-Carlo’ya katılıyor. Zaferin 35. yıl dönümünü kutlamak için Fransız sürücü bir kez daha ‘dokuz’ kapı numarası ile yarışıyor.

Renault Classic pilotları Michel Leclère, Alain Serpaggi ve Christian Chambord Grup 2’de, altın çağını yaşarken ‘kaykay’ olarak anılan Renault 5 Alpine ile yarışıyor.

Renault Classic Takımı Monte-Carlo Historique 2016 Rallisi’ne 20 Ocak’ta başlayan Fransa Reims’den start almış olan ralli 3 Şubat’ta günü Monaco’da sona erecek.

Dört takım:

Otomobil N°1 (Grup 2 Renault 5 Alpine): 1969 senesinde Premier Pas Dunlop Coupe Gordini yarış bursunu kazanan ve bu sayede Formula 1’de yarışan Michel Leclère. Michel’in co-pilotu Monte-Carlo Historique’in tanınan pilotlarından François-Paul Forgeoux.

Otomobil N°9 (Renault 5 Turbo): Jean Ragnotti’nin co-pilotu 1981 Fransız Renault Cross Elf Trophy ve 1986 Renault 5 GT Turbo Trophy galibi Michel Duvernay

Otomobil N°12 (Grup 2 Renault 5 Alpine): Alain Serpaggi’nin co-pilotu Jean-Pierre Prevost

Otomobil N°19 (Grup 2 Renault 5 Alpine): Christian Chambord’un co-pilotu Patrick Fourestie

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu