FeaturedHaberler

500X’e ‘Yılın En Güvenlisi’ ödülü!




Fiat’ın crossover sınıfındaki temsilcisi aynı zamanda bizim de testini gerçekleştirdiğimiz Fiat 500X, ABD’de faaliyet gösteren Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yılın en güvenli aracı seçildi.

Fiat açıklamasına göre, Fiat 500X, IIHS tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinde en yüksek skor olan “Top Safety Pick+” derecesi elde etti. Testlerden en yüksek sonucu alan otomobil, ABD’de”yılın en güvenli aracı olarak belirlendi.

Bünyesinde 70’ten fazla güvenlik özelliği barındıran Fiat 500X, Türkiye’de standart olarak sunulan ESP, TCS ve 6 hava yastığı gibi özelliklere ek, isteğe bağlı tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile sınıfında öne çıkıyor.

Çarpışma Önleme Sistemi, tampon altına yerleştirilmiş bir radar sistemi ile 7 kilometre ve 200 kilometre hızları arasında önde seyreden araçlar ile arada bulunan mesafeyi ve hız farkını kontrol ederek, çarpışma riskini anında tespit edebiliyor.

Sistem, böyle bir risk durumunda öncelikle sürücüyü işitsel ve görsel sinyaller ile uyarıyor. Eğer sürücü bu uyarılara tepki vermezse çarpışmayı engellemek veya muhtemel bir çarpışmada hasarı en aza indirmek için sistem otomatik olarak frene basıyor.

Modelin IIHS tarafından gerçekleştirilen çarpışma testini izleyelim:

Kaynak: NTV

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Aman tamam be ama yine o bir ‘FIAT’. Çok pahalı bu arabası ve hayatta vermem. Verenlere de saygım sonsuz çünkü zevk meselesi

  2. Markaya ön yargılı yaklaşmıyorum, tekerleğin kopmasının da bir önemi yok ancak ön konsola baktığınız zaman resmen darbeyi içeri iletiyor, nasıl bir tsp+ ödülü almış anlamadım :S

  3. iihs’in kendi sitesinde böyle bir haber göremedim ben.Abd’de herhangi bir kuruluş mu seçmiş yoksa iihs mi?
    Tamam araç çok başarılı tsp+ almış ancak alt katagorilerde -g- değil -a- aldığı birçok alan var.
    Örneğin tucson;small,orta ön,yan spefikasyonlarının tamamında -G- alırken 500x small ve orta ön değerlendirmelerinde ayak-bacak korumasında -A- alabilmiş.Aynı şekilde çatı gücü-çarpışma önleme sistemleri vb alanlarda da tucson daha yüksek puanlar almış.Peki neye göre en güvenli araç seçilmiş?
    Özellikle tucson’u iihs’de 500x ile aynı katagoride değerlendirildiği için belirttim.xc90 vb birçok araçta 500x ten daha yüksek puanlar almış.

  4. haber taraflı… top safety pick alan 48 araç var… small suv sınıfında aynı ödüle layık olan araçlar:
    “Fiat 500X
    built after July 2015
    Honda CR-V
    Hyundai Tucson
    Mazda CX-5
    Mitsubishi Outlander
    Subaru Forester
    Toyota RAV4”
    hepsi top safety pick + almış…

    NTV de haberi yapan arkadaş google translate’den yapmış böyle saçma bir haber yapmış…
    Kaynak haber sayfası: http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/small-overlap-crash-protection-front-crash-prevention-key-to-2016-awards-48-models-earn-top-safety-pick-award-13-earn-top-safety-pick

    Bir dünya araba inceleme siteleri bu haberi atlıyor bir ntv yakalıyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu