Dikkat ÇekenlerHaberler

60 saniyede camınızı buzdan arındırın!




Bildiğiniz üzre bu yıl ülke genelinde soğuk bir kışla karşı karşıya kaldık. Soğuklar; kar yağışları, tipi, dolu vb. gibi spesifikasyonları beraberinde getirdi.

Bu etmenler birer hava olayı iken, soğukların araçlarımız üzerinde oluşturduğu etmenler genellikle soğuk bir gecenin ardından, sabah otomobilimizin yanına gittiğimizde gün yüzüne çıkıyor. Evet bölgeden bölgeye değişebilir ancak, sabah buğulu bir ön camın yanı sıra, camınız buz tutmuş olabilir.

İşte o zaman, ön cam rezistansınızın ve klimanızın kompleks çalışmaları ne sürede tepki verir bilinmez ancak, bu yöntemle camınızdaki buzu 60 saniyede yok edebilirsiniz.

Öncelikle yapmanız gereken, (kullanılmış da olabilir) temiz bir sıvı püskürtücüsü bulmak. Evinizde bulunan Cam-Sil® vb. temizlik maddelerinin püskürtme kapları iş görecektir. Sonrasında yapmanız gereken o kabın içine, 2/3’ü oranında ispirto ve 1/3 oranında su koyup karışımı yavaşça karıştırmak.

Marmara gibi ılıman bölgelerde dahi sert geçen kış mevsiminin bir sonucu olan, buğulu hatta buzlu camlarınız için bir ilaç gibi olan bu karışımı buzlu camlarınıza uygulayın, işlem tamam!

Video için buyrun:

Not: Cam-Sil’den reklam falan almadık, ama şuan arayıp böyle böyle şu haberde sizden söz ettim demek isterdim 😀

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu