Haberler

Acura’nın yeni göz bebeği




Acura Detroit Auto Show’da yeni tasarım diline sahip konsept aracını tanıttı.

Honda’nın premium markası, gelecek modellerin ilham alacağı “Mükemmeliyetçi Konsept” adını verdiği bu konsept ile yeni bir tasarım stili yaratmayı hedefliyor. Ön ızgarası “Diamond Pentagon” diye adlandırılan bir tasarımına sahip. Bu tasarıma her ne kadar göz alıcı demek güç olsa da, metalik olmasından iyi olduğu söylenebilir. İnce pırlanta tasarıma sahip ön farlar ise karşıdan bakıldığında tampon ile beraber gayet zarif  ve ilgi çekici duruyor.

Yan profilden 4 kapılı bir coupe görünümüne sahip olan araç aslında teknik olarak bir sedan. 22 inçlik 5 kollu devasa Michelin Pilot Super Sport tekerlekler ile yol tutuş konusunda yere yapıştırılmış gibi bir deneyim yaşamak içten bile değil.

Şişkin arka çamurluklar aracı çok kaslı göstermesinin yanı sıra, aracın arkadan çekiş olabileceğine çağrışımlar yapıyor. Arkaya doğru yükselen ve incelen camlar, keskin arka stop lambaları ve sivri büyük egsozlar aracı agresifleştiren diğer unsurlar. Arka cama doğru ortadan bükülen tavan ve üzerine konumlandırılan 3. fren lambası ise çok dikkat çekiyor.

Aracın içine adım attığınızda ise sizi ince koltuklar ve alışılmışın dışında bir büyüklüğe sahip bilgi-eğlence ekranı karşılıyor. Yeni dijital insan-makina ara yüzü (HMI) artık fiziksel düğmeler yerine tamamen dokunmatik bir konsol ile kontrol ediliyor.

 

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu