Haberler

Alfa Romeo’nun gizli koşucusu (2017)




Ferrari imzalı motor taşıyan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio* dijital olarak BMW M4’e dönüştürülmüş.

 

Bild-Vergleich-BMW-M3-F80-Alfa-Romeo-Giulia-2016-01

Alfa Romeo, Giulia Sedan’ın lanse edilişinin tadını çıkartıyor, yani bir coupe versiyonun geleceğini söylemek için daha çok erken. Eğer böyle bir modelin coupe versiyonunu göreceksek, umarım yüksek beklentileri karşılayabilir. Alfa’nın geçtiğimiz günlerde “sprint” lakabıyla modelin coupe modelinden bahsettiği düşünülüyor.

 

alfa_romeo_giulia(7)

Mercedes-AMG C63 S coupe ve BMW M4 gibi ciddi ve acımasız oyuncuların olduğu bir sahnede böyle bir modelin iddialı değerlere sahip olması gerektiği aşikar. Alfa, Ferrari motor mimarisinden türetilmiş bu çift turbo beslemeli 550 bg ve 600 Nm tork üreten 2.9 litre V6 motorla elinde ciddi bir koz tutuyor gibi gözüküyor. Coupe versiyonun, 0-96 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan dört kapılı versiyondan biraz daha hızlı koşması bekleniyor.

Alfa Romeo yeni Guilia modelinin Nürburgring pistinde en azılı rakiplerinden olan BMW M4 modelinden 13 saniye daha hızlı tur zamanıyla 7 dakika 39 saniyede bitirmesiyle bu modelle nereyi hedeflediğini bir kez daha gösterdi.

giulia

 

Alfa Romeo’nun konuyla alakalı son açıklaması Giulia Sedan modelinin 2016 ortalarında bayilerdeki yerini alacağına dair oldu, eğer coupe modeli doğacaksa bu 2017’nin ikinci yarısından önce gerçekleşmeyecektir. Bir crossover modeli değil ama station wagon versiyonu da çok hoş olabilirdi. Bekleyelim de FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) bizlere ne gösterecek görelim.

2017-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-Verde-026

*Quadrifoglio: Dört yapraklı şekil anlamına geliyor.

 

 

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Giulia QV normal M4 ten119hp daha güçlü, QV ye en yakın güce sahip M4 modeli = GTS, o da 500hp gücünde olmasina rağmen hala 50hp daha güçsüz ama nurburgring i 07:28 de turluyor bu da Giulia dan 11 saniye daha hızlı demektir 🙂

    1. kullanılan teknolojiler hafifletilmek için yapılan bi dünya mühendislik jabtlarına kadar çalışılmışlık karbonfiber parçalar bence giulia coupe çıkarsa onları öyle karşılaştır mesele zaten motorda çalışılmışlıksa standart m4 te kaç motordan ne kadar beygir tork elde ediliyor giuliadan ne kadar elde ediliyor …

  2. Benim Alfa Romeo ile ilgili anlayamadığım bir mevzu var: Yıllardır eski ruhundan çok uzakta olan, yıllardır geliştirdiği ürünler sınıfının çok altında kalan bir duruma düşmüştü. Peki, bu durumdan çıkacak yatırımları yapmak için neden bu kadar bekledi? Eğer maddi gücü yoktuysa, bu değirmenin suyu nereden geliyor? Eğer vardıysa, neden yıllardır değil de şimdi?

    1. Tamamen bünyesinde bulunduğu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile ilgili bir durum. 4-5 yıl öncesine kadar Alfa Romeo’ya ödenek ayırmayıp Mito, Giulietta gibi Fiat bozmalarını (vurmayın) önümüze sunanlar da onlar, şimdi markayı eski konumuna geri getirmeye çalışanlar da.

  3. Gözünüzü seveyim şu google translate haberleri paylaşmayın yeter yahu, siteden soğutuyorsunuz, bu çevirileri hiç kimse okumuyor mu? Devrik cümleler, anlatım bozuklukları…

      1. Dilbilgisi seviyenizi bilmiyorum ama gerçekten robotik çeviri olduğu net olan birkaç cümle:
        1-Alfa Romeo, Giulia Sedan’ın lanse edilişinin tadını çıkartıyor, yani bir coupe versiyonun geleceğini söylemek için daha çok erken.
        Şeklinde başlayan paragraf bütünüyle Türkçe katliamı.

        2-. Coupe versiyonun, 0-96 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan dört kapılı versiyondan biraz daha hızlı koşması bekleniyor.

        İyi koşar, anlatım bozukluklarına, birbiriyle bağlantısız virgülle ayrılmış cümlelere değinmiyorum bile.

        3-Alfa Romeo yeni Guilia modelinin Nürburgring pistinde en azılı rakiplerinden olan BMW M4 modelinden 13 saniye daha hızlı tur zamanıyla 7 dakika 39 saniyede bitirmesiyle bu modelle nereyi hedeflediğini bir kez daha gösterdi.

        Noktalama işaretleri mi o da ne?
        Bunlar gibi birçok başı sonu uyumsuz cümle parçaları.
        Tamam size edebiyat parçalayın demiyoruz da kalite gitgide düşüyor son günlerde…

    1. Gayet yerinde ve mantıklı dizilimde cümleler. Tümüyle dil bilgisi katliamı diye abartı eleştiri yapıp robotik çeviri diye yargılamadan yapıcı eleştiri yapıp doğrusunun nasıl yazılacağını gösterseniz de biz de öğrensek.

      1. Lisede öğretiyorlardı kardeş 😉 . Editör müsün de üstüne alındın? Editörlüğe talip olan adam dilbilgisi kurallarını, anlatım bozukluğu, cümle düşüklüğü nedir gibi detayları bilmeli… Tek tek düşük cümleleri yazmışım, istersen haberi de ben gireyim daha nasıl yapıcı eleştiri yapacağız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu