Haberler

Alpine fazlasıyla iddialı




Alpine, 60. yıl dönümüne özel olarak çıkardığı konsept aracını Le Mans’da görücüye çıkarmıştı ve bununla birlikte 16 Şubat’ta seri üretim versiyonunu tanıtmayı planladığını duyurdu.

Alpine firması, uzun süredir ortalarda gözükmüyordu ve nihayet bu haberle geri dönüşünü resmi olarak açıklamış oldu. Firmanın “A120” ismini vereceği yeni modeli, bir önceki modeli olan “A110″dan izler taşıyacak. Ekteki bazı resimler geçen senenin yaz aylarında ortaya çıktı, bu da bizlere bu konseptin yakında üretime geçebileceğini işaret ediyor. Bu arabanın daha büyük aynalar ve küçük muhtemel değişiklerle gelmesi bekleniyor.

A120’nin ne kadar güçlü olacağı konusu gizemini korusa da, son dedikodulara göre araç Clio RS’teki 1.6 litrelik motordan türetilen 1.8 litrelik turboşarjlı motorla gelecek. Bu motorun 300 beygire kadar güç üretmesi ve Renault’un “EDC” adı verilen otomatik şanzımanı ile gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte aracın 1.100 kg civarında olacağını varsayarsak, aracın hızlı olacağı konusunda hiçbir şüphemiz yok.

Araç, gelecek ay tanıtılacak olmasına rağmen yakında satışa sunulması beklenmiyor. Firma patronu, Bernard Ollivier’in birkaç ay önce söylediğine göre araç 2017 yılında satışa çıkacak. Çünkü firma, aracın kusursuz bir şekilde montajlanması gerektiğinden, tamamlanmamış bir ürünü satışa çıkarmak için acele etmek istemiyor.

Aracın fiyatı hakkında hiçbir bilgi olmasa da, Porsche Cayman ve Alfa Romeo 4C gibi modellere ciddi bir rakip olmak istediği ortada.

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu