Haberler

Aston Martin DB11 kükrüyor




Aston Martin, daha önce Nürburgring’de test edilirken kameralara yakalanan DB11’in kaputunun altındaki canavarı gözler önüne seren bir video yayınladı.

Yeni geliştirdiği çift turbolu 5.2 lt’lik V12 motorun kükremelerini bizlerle paylaşan Aston Martin, bir anlamda kulaklarımızın pasını da siliyor.

DB9’daki 517 PS güç üreten atmosferik 6.0 lt V12 üniteden daha yüksek performans sunacak olan DB11’in 600 PS gücünde olması beklenirken, yakıt tasarrufu konusunda da önemli adımlar atıldığı gelen bilgiler arasında.

Yepyeni bir platform üzerine inşa edilerek, 0-100 km/sa hızlanmasını 4.6 sn’de tamamlayan 1785 kg’lık DB9’dan hissedilir şekilde hafif ve hızlı olacağı ifade edilen DB11, Aston Martin yetkililerine göre 320 km/sa’in üzerinde bir maksimum hız değerine sahip olacak.

Mart ayında gerçekleştirilecek 2016 Cenevre Motor Show’da tanıtılması düşünülen DB11 için hummalı bir çalışma içerisinde olan Aston Martin, her şey istediği gibi giderse tanıtımından bir kaç ay sonra DB11’i satışa sunacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu