Haberler

Audi’den geleceğin kokpit tasarımı




Audi, Las Vegas’da gerçekleşen 2016 CES fuarında yeni nesil iç mekanını gözler önüne serdi.

Günümüzde kullanmaya başladığı sanal kokpit teknolojisini iki yıl önce yine CES’de tanıtan Alman marka, bu kez de başrolü “MIB2+” diye adlandırdığı modüler bilgi-eğlence sistemine vermiş.

İç mekanda müzik ve navigasyon ekranı olarak kullanılan 14,1 inç’lik AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diodes) ekrana sahip olan MIB2+ sistemiyle birlikte klima kontrolleri için de özel bir ekran kullanmayı uygun gören Audi, bu sayede her iki ekranın da MMI sistemiyle kumanda edilmesini sağlayarak iç mekanı düğme bolluğundan kurtarmış.

MIB2+ platformun sahip olduğu son nesil LTE Advanced sistemiyle birlikte maksimum 300 Mbit/sn indirme hızını otomobillerinde sunacak olan Alman marka, ayrıca VoLTE (Voice over LTE) sistemi sayesinde daha kaliteli telefon görüşmelerine de imkan verecek.

İlk olarak Avrupa’da kullanıma başlanacağı belirtilen “Audi Acil Durum Çağrı Merkezi” sistemiyle önemli bir eksiğini giderecek olan Audi; lazer tarayıcı, radar, 3D kameralar ve ultrasonik sensörlerin kullanıldığı gelişmiş otonom sistemleriyle birlikte yolcularına bir yolcu uçağındaki teknolojik imkanların tamamını sunmuş olacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Dokunmatik klima düğmelerini istemiyoruz. Görme engellilerin de kullanabilmesi için fiziksel tuşlar olmalı. Ses algılama sistemleri var ama halen algılamada sorun yaşıyorlar. Ayrıca o ses algılamayı açmak için direksiyonda düğme bulunuyor. Bundan dolayı erişilebilirlik sıfıra iniyor bu dokunmatik düğmeler yüzünden.

  2. otomobilin içinde, göstergelerden başka ekrana karşıyım. bunun aptalca bir moda olduğunu düşünüyorum. audi, göstergeler de dahil her tarafı ekrana boğmuş… elinde zaten 6-7 inç bütün programları yükleyebileceğin telefon varken bu tasarımcılar neyin peşinde?

  3. Ya her yeri ekran yapın eyvallah ama şu klima tuşlarını falan bırakın kalsın. O kadar güvenlik önlemi alıp sonra şunu yapmak nedir ya.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu