Haberler

Audi’den yenilikçi ‘h-tron’




Audi dizel emisyon skandalıyla anılan adını temizelemek için, Detroit otomobil fuarında alternatif yakıt kaynaklarıyla çalışan konsept otomobillerini tanıtıyor.

Bunların en son örneği ise hidrojen yakıt hücreleri ile çalışan h-tron. Aracın ön tarafına konumlandırılmış olan elektrikli motordan 120 beygir, arka taraftaki motordan ise 188 beygir güç üreten bu araç toplamda 308 beygir güce sahip. Ayrıca araçta yeni nesil konseptlerde kullanılan ‘e-quattro’ dört çeker sistemi kullanılıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin biraz altında tamamlayan h-tron, 600 km’ye yakın menzil sunuyor. Ayrıca hidrojen pillerinin yeniden doldurulması ise benzinli araçlar kadar kısa. Pillerin tamamen fullenmesi sadece 4 dakika sürüyor. Bu sayede benzinli araçlara karşı rekabet şansı artıyor. Ayrıca iç ve dış tasarımı ile geçen sene Frankfurt fuarında tanıtılan e-tron konsepti ile benzeşiyor.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu