Haberler

Bentley ve Monster, CES ziyaretçilerini büyülüyor




Bentley ve ses sistemleri firması Monster, yalnızca bir defa üretilecek olan Monster by Mulliner modeli için güçlerini birleştirdi.

Şu sıralar CES’te (Consumer Electronics Show) gösterimde olan Monster by Mulliner modeli, Bentley Continental GT V8 S’in baz alındığı bir model. Modelin gövdesi Oniks siyahı temeli ile birlikte ızgara çevresinde, marşpiye ve tampon liplerinde kullanılan kırmızı renkten oluşuyor. Modele ayrıca çift havalandırmalı bir motor kapağı, emsalsiz bir body kit ve çift renk alaşım jantlar eşlik ediyor.

Aracın geneline hakim olan bu emsalsiz tasarım aracın kabininde kullanılan Beluga ve Hotspur adı verilen kahverengiye kaçan gri ve açık, yumuşak kırmızı deri döşemeler ve bu döşemelere eşlik eden ön panelde yerini almış üç boyutlu, lazer kabartmalı bir Monster logosu ile korunuyor. Araçta öne çıkan diğer önemli detaylardan bazıları da; kapı pervazlarında kullanılmış üzerinde Türkçe’de “Her zaman öncülük et, asla takip etme.” anlamına gelen “Always Lead, Never Follow” yazılı plakalar, kafalıklara nakış ile işlenmiş “Monster by Mulliner” imzaları ve Monster’ın 24 ayar kablosuz kulaklıkları için özel olarak hazırlanmış bölmeler.

Aracın ses sistemleri firmasıyla ortaklaşa geliştirilmiş bir model olduğu düşünüldüğünde, özel bir ses sistemine sahip olması pek de şaşırtıcı bir detay değil. Şaşırtıcı olan detay, araçta bulunan ve her biri Monster firmasının kurucusu Noel Lee tarafından özel olarak ayarlanmış, 3,400 watt güç ve “dehşet verici ve saf Monster sesi” üreten 16 adet Monster hoparlörü.

Motor kapağının altında ise 680 Nm tork ve 521 beygir üreten çift turbolu 4.0 litre bir V8 motor bulunuyor. Bu motor 8 ileri otomatik vites ve aracın 0 – 100 değerini 4.3 saniyeye indiren bir dört tekerden çekiş sistemi ile birleşerek bu müthiş kombinasyonun bir parçası oluyor.

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu