Haberler

Bir destek de TomTom’dan




 

Dünya’nın lider navigasyon ve harita üreticilerinden TomTom, otomatik sürüş için geliştirdiği ürünü HAD (Highly Automated Driving) haritayı CES 2016’da tanıttı.

Ürün otomobil üreticilerinin sürücüsüz araçları geliştirirken kullandıkları California ve Michigan’da yapılan testlerle geliştirilmiş, TomTom’un da ürün geliştirme için bu şehirleri seçmesinde önemli rol oynamış.  Ürün sürücüsüz otomobillerin gerçek dünya değişkenlerine daha iyi uyarlanmasına yardımcı oluyor.

TomTom’un CEO’su Harold Goddijn yaptığı açıklamalara göre, ürün Amerika yollarında toplam 25.000 kilometre test edilmiş. 4 ay içerisinde ürün Almanya otobanlarında da kullanılmaya başlanılacağını belirtiyor. Ayrıca Goddijn, sürücüsüz araç endüstrisinde yer almak ve katkı sağlamaktan oldukça memnun.

HAD haritalar sayesinde araç, yolun tam olarak neresinde olduğunu, yüksek hızlara ve değişen çevresel faktörlere rağmen kesin ve gerçekçi olarak anlayacak.

Michigan ve California’dan sonra TomTom testlerine Amerika’nın Nevada bölgesinde devam edecekmiş.

TomTom 1991 yılında Peter-Frans Pauwels, Pieter Geelen, Harold Goddijn ve Corinne Vigreux tarafından Amsterdam’da kurulmuş ve şirket bugün 37 ülkede 56 ofiste faaliyet göstermekte.

2008 yılında Tele Atlas firmasını 2,9 milyar dolara satın almasından sonra firma, Apple iOS sisteminin harita sağlayıcısı oldu. Yakın zamanda Uber ile yaptığı anlaşmayla dünya çapında 300 şehirde Uber’e harita sağlayıcı konumuna ulaştı.

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu