Haberler

BMW’den 100. yıl kutlaması




BMW, 100. yaşını kutladığı şu günlerde özel bir konsept aracından bahsetti.

Ian Robertson, pazardaki üstün sürüş konusunda başta gelen isim olma ünvanını kaybetmemek adına, 100. yıl şerefine ithafen özel bir aracın sinyallerini verdi.

Daha önce bu konsept aracın sadece kendi kendine park etme özelliğinden bahsedilmiş, resimleri internete düşmüştü. Bu noktadan itibaren Robertson, tabiri caizse bir tık üstüne çıktıklarını ve çok daha fazla geliştirelebilecek teknoloji ve sanayiye sahip olduklarını belirtti. Öte yandan bu konsept aracın detaylarının sadece 100. yıl adına açtıkları bir kaç detay ile belirtip, bu yıldan sonra detaylarından bahsedilmeyeceğini bildirdi.

Robertson, Londra’da bulunduğu sırada ileri teknoloji araçların 10 yıl içinde hazır olabileceğini, diğer dikkate alınması gereken faktörlerin ise 5 yıl gecikmeye neden olabileceğini söyledi. Bu sözler dinleyenleri ikilemde bıraktı.

Robertson, bu araçlarındaki teknolojinin detaylarını, gecikme nedenine verdiği bir örnek ile heyecanlandırdı. Robertson şöyle konuştu; ”Düşünün ki bir kamyon, araç ile çarpışmak üzere. Araç tehlikeyi farkederek direksiyona otomatik olarak yön verip çarpışmayı önlemek istedi. Fakat, şu anki sistem ile şöyle bir ihtimal var, araç yoldan çıkabilir veya bir yayayı istemeden öldürebilir. Bilgisayar sistemlerinin gelişmesi, daha başarılı ve kusursuz sonuçlara ulaşması gerekli.” dedi.

Aslında BMW, i3 Konsept’indeki bahsi geçen Active Assist teknolojisi ile üretilecek olan diğer araçlara da atıfta bulunduğunu varsayabiliriz. Zira Robertson, diğer araçlarında da bu teknolojinin olabileceğini söyledi.

Berk Yurtbaşı

Eli vites koluna uzanan her çocuğun hayali olmakla birlikte, debriyaj sorunlu halkımın mortgage bakımından sonunda kendilerini egzoz borusu ile intihar etmelerinden korktuğum sevda, araba sevdasına sahip adam.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu