Haberler

BMW’nin geri dönüşüm fabrikasında kısa bir tur




Prototip olarak test edilen ya da son kontrollerden geçemeyen araçların ne yapıldığını eminiz pek çok kişi merak ediyordur. BMW kısa bir tur eşliğinde bu sorunun cevabını veriyor.

Bütün hava yastıkları elektronik olarak patlatılan araçlar lifte kaldırılıp içerisinde bulunan bütün yağları özel ekipmanlar yardımıyla alınıyor. Araç liftteyken geri dönüşüme uygun parçalar ayrıştırılarak söküm işlemi gerçekleşiyor. En sonunda da neredeyse iskelet halini alan gövde büyük pres makinelerinde ezilerek kutu konserve büyüklüğüne getiriliyor. Dilerseniz bu mühendislik harikası fabrikada bir araç nasıl geri dönüştürülüyor hep birlikte izleyelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Her hava yastığı patladığında beynim yandı, her parçası sökülürken içim cız etti, araçlar preslenirken halimi düşünün..

  2. Video hakkındaki yorumlarım:
    1- O arabaların parçaları, testlerden geçen ama daha sonradan bir parçası bozulmuşsa ve o parça kolay sökülebilir-takılabilir yapıdaysa onları yedek parçaya koyabilirlerdi.
    2- Motorları, diş çeker gibi çektiler ???.
    3- Sarı mini cooper görünce ‘Charlie’ adlı film aklıma geldi ve ona çok üzüldüm.
    4- Süspansiyonlardan çıkan sıvı mıydı? Yoksa neydi ve neye işe yarar o madde?
    5- Güzelim Bmw 7 serisi gitti ???. En sevdiğim kasalardan biriydi o çünkü.

  3. İşçilerin tipler 1987 Doğu Alman Milli Takımı’ndan fırlamış gibi. Sanki 2000’lerde üretilen arabaları zaman makinesiyle 80’lere gönderip presliyor gibiler.

  4. Millet dikkat ederseniz parçaladıkları e92 3.28iA US spec diyor. Tampon yanlarında da sarı park lambaları var. O arabayı Amerika’dan Almanya’ya parçalamaya getirmek saçma tabi.

    Arabalar şasi numarasız prototipler ve test arabaları. Ne kendiler ne de yedek parçaları TUV’den lisanslı olmadığı için tamamen yok edilmeleri gerekiyor. Ayrıca gördüğünüz iç aksam malzemeleri de görüntüde tanıdık olabilir ama satışa çıkan modellerden daha basit malzemeler ve büyük ihtimalle standart modellerin içine monte edemeyeceğiniz birleşim parçalarına sahipler.

  5. hanımın yorumu ”kapat şu şerefsizleri morelim bozuldu” ben kendi yorumumu yazmayayım rtük mütük ne varsa cümbür cemaat gelirler siteyi kapatırlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu