FeaturedHaberler

Yeni Mini Clubman ALL4




Mini yeni Clubman ALL4’u tanıttı.

Görünüş olarak standart modele benzese de, Clubman ALL4 “ön aks diferansiyel dişlisinde güç kesmeli ayna mahruti donanımı”, “çift bölgeli tahrik mili” ve “elektro hidrolik olarak kontrol edilen kavramalı arka aks diferansiyeli” özelliklerine sahip yeni bir dört çeker sistemine sahip.

Bu özellikler kulağa çok heyecan verici gelmese de, Mini bu yeni sistemin DSC (Dinamik Denge Kontrolü) ile birlikte çalışacağını söylüyor, bu da torkun en çok ihtiyaç olan tekerler arasında dağıtılması demek. Firma bu durumun yol tutuşu arttırdığı gibi hızlanma ve viraj içi çevikliğini de geliştirdiğini iddia ediyor.

Birleşik Devletlerde, iki farklı motor seçeneği olacağı açıklandı. Baz modelde 134 beygir ve 220 Nm torka sahip 1.5 litre hacimli üç silindirli TwinPower Turbo motor yer alacak. Bu motor standart olarak 6 ileri manuel şanzımana sahip olsa da opsiyon listesinde bir de 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği olacak. Otomatik vitesli Clubman’in 0-100 hızlanma değeri 9.3 saniye, maksimum hızı ise 200 km/s.

Yüksek performanslı S versiyonu ise sahiplerini 189 beygir ve 280 Nm torka sahip 2.0 litrelik dört silindirli TwinPower Turbo motorla ödüllendirecek. Şanzıman seçenekleri kardeşiyle aynı olan model, otomatik vites ile 225 km/s maksimum hıza ulaşırken 0-100 hızlanmasını ise 6.6 saniyede tamamlayacak.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Birisi bana 2016 yılında 2 litre turbo benzinli bir motordan 189 beygir çıkaran firmanın ne içtiğini söyler mi?

    Millet 2.0 turbosan 350 küsür 1.6 turbosan 270 çıkarıyor be…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu