Haberler

Buick’ten spor otomobil mi geliyor?




Bloomberg’in raporuna göre Buick, Detroit’te Camaro boyutlarında bir coupe konseptini ve Envision crossover’ının ABD versiyonunu tanıtacak.

Envision’ın tanıtılması sürpriz değil, çünkü modelin ABD’de piyasaya çıkacağı zaten açıklanmıştı ancak Buick’in bir performans otomobili tanıtacak olması büyük şaşkınlık uyandırdı. Şu anda sportif sayılabilecek tek Buick, Regal modelinin GS versiyonu. Buick’in en son gerçek spor otomobili ise 1987’de üretimi duran Regal Grand National’dı.

Bloomberg’in raporunda bu gizemli konseptle ilgili pek bir detay verilmese de Camaro’yla benzer boyutlara sahip olduğunun belirtilmesi, Buick’den GM’in Alpha platformunda bir otomobil geleceğine dair bir ipucu olabilir. Alpha platformunda, hepsi olumlu yorumlar alan yeni Camaro ve Cadillac’ın yeni ATS ve CTS modelleri bulunuyor.

Buick aynı zamanda daha genç müşterilere ulaşabilmek için marka imajını da değiştirmeye çalışıyor. Buick’in pazarlama genel müdür yardımcısı Tony DiSalle geçtiğimiz yıl, problemin sundukları ürünlerde değil, markanın daha yaşlı kesime hitap ettiği algısı olduğunu belirtmişti. Gerçek bir performans otomobili de gençleri bu markaya çekmek için tartışmasız iyi bir adım olacaktır.
Envision modeli dışında bir otomobilin tanıtılıp tanıtılmayacağı veya Buick’in gerçekten bir spor otomobil üretme planlarının olup olmadığı net olmasa da bu dedikodular merak uyandırıyor. GM müşterileri, Camaro ile ATS-V arasına konumlandırılacak bir modele de büyük ihtimalle olumlu yaklaşacaktır.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu