Haberler

Caterham’dan yeni model




Caterham, Seven 620R modelinin daha sakin ve yol kullanımına daha uygun bir versiyonu olarak gördüğü Seven 620S modelini tanıttı. Aluminyum gövdeye sahip modelde ön cam, vinil tavan ve Avon ZZS lastiklerle gelen 15 inçlik Orcus jantlar da standart.

İç mekanda bir Caterham’dan bekleyeceğiniz sadelik korunmuş. Momo direksiyon, karbon fiber trim ve deri koltuklar standart olarak sunulan öğeler arasında. Deri koltuklara ise dört noktalı emniyet kemerleri eşlik ediyor. Isıtma sistemine de sahip olan bu model aynı zamanda ısıtmalı koltuk opsiyonuna sahip ilk Caterham olma özelliğini de taşıyor. Isıtmalı koltuk isteyen müşteriler 995 Sterlin’i gözden çıkarmak durumunda.

Otomobil, gücünü süperşarjlı 2 litrelik Ford Duratec motordan alıyor. Bu motor 310 HP ve 218 Nm’lik değerlere sahip. Motordan alınan güç, hafifletilmiş bir volan ve 5 ileri manuel şanzıman aracılığıyla tekerleklere iletiliyor. Bu kombinasyonla 610 kilogramlık 620S, 0’dan 100’e 3.4 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise 233 km/s.

Performans konusunda abisi 620R’ın izinden giden 620S, sınırlı kaydırmalı diferansiyele ve geliştirilmiş bir fren ana silindirine sahip. Ancak, yol kullanımına daha uygun bir otomobil sunmak adına Caterham, 620R’dakilere göre daha yol odaklı yaylar ve amortisörler kullanmış.

Seven 620S’in siparişlerini almaya başlayan Caterham, otomobili 44995 Sterlin’lik bir fiyatla müşterilerine sunuyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu