FeaturedHaberler

DS 3 makyajlandı




Fransız üretici DS, 3 and 3 Cabrio modellerinin makyajlandığını duyurdu.

Otomobilleri ile görsel olarak rakiplerinden farklı olmayı başaran DS, 3 ailesine uyguladığı makyaj operasyonuyla modeli daha çekici bir hale getirmiş.

İlk bakışta, LED ön-arka farları ve daha büyük DS logolu yepyeni ön tamponuyla bizleri karşılayan makyajlı DS 3, yeniden dizayn edilmiş jantlarıyla birlikte selefine göre daha sportif bir etki yaratmayı başarıyor.

DS 3’ün 78 farklı gövde-tavan renk kombinasyonuna sahip olacağını belirtilirken on farklı tavan sticker’ı, dört farklı renkte soft top ve yine on farklı renkte dikiz aynası sunularak çok renkli bir otomobilin de ortaya çıkması sağlanmış.

İç mekanda, Apple CarPlay ile uyumlu 7 inç’lik dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemiyle gelecek olan makyajlı DS 3’ün bu kombinasyon sayesinde ön göğsündeki 20 adet düğmeden de tasarruf edildiği belirtiliyor.

Geri görüş kamerası, ön-arka park sensörü ve yokuş kalkış destek sistemi gibi teknolojik donanımların standart olarak sunulacağı belirtilen DS 3 ailesi, kısa menzilli lazer sensörlerin kullanıldığı Active City Brake sistemi sayesinde şehir içinde önüne çıkan engelleri tanıyıp otomatik olarak fren yapabilecek kabiliyete kavuşmuş.

Kaputunun altında üç farklı PureTech ve iki farklı THP benzinli motorun kullanılacağı açıklanan makyajlı DS 3, ayrıca üç farklı BlueHDi dizel motorla da satın alınabilecek.

Daha spor bir otomobil isteyen müşteriler için özel olarak geliştirilen DS 3 Performance modeliyle hot hatch sınıfında rekabetin fitili de ateşlenmiş olacak. 204 BG güç ve 300 Nm tork üreten 1.6 lt’lik THP motorla donatılan DS 3 Performance, kendisini 15 mm alçaltan spor süspansiyonlarla birlikte daha geniş iz açıklığına sahip olacak. Yüksek performans frenler, çift çıkışlı egzoz sistemi, deri-alkantara koltuklar ve karbon fiber detaylarla adından söz ettireceğe benzeyen ailenin en güçlü üyesi DS 3 Performance için eksiksiz bir liste hazırladığını belirten DS, modelde tüm bu özelliklere ek olarak sınırlı kaydırmalı diferansiyel gibi ekipmanları da opsiyon listesinde sunacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. esp tamamen kapatılamazsa yazık olur o paraya sadece görüntü olur , eh çok pahalı muhadillerine göre zengin üniversteli arabası

    1. Degil mi esp kapanmiyorsa o araba degildir her gun ise gidip gelirken sol ayak freni,heel and toe, 2-3 tur kontra gidiyoruz yollarda.. Birde tur zamani olctugumuzu unutmusum cok cok pardon.. Yapmayin ya Allah askına..

    2. Dostum arka tarafı torsiyon çubuğu olup malzemeden kaçarken
      İçerisi istediği kadar deri kaplı olsun o araba anca premiumcuk b sınıfı olur

      Ne hatheçi? Buna bir fiyat gelicek 85-90bin lira bizde kahkaha atıcaz olucak bu

    3. Esp’si kapatılsa da kapatılmasa da, bindiğin arabanın sigorta kutusunu aç ve ABS-ESP sigortasını çek. Herşey iptal olsun.

  2. yıllardır yol tutuş konusunda ön plana çıkan, kadrosunda takla attırılamayan efsane BX modelini bulunduran Citroen 2010 krizini avantaja dönüştüren en büyük firma oldu. Çünkü firmaların hepsi malzemeden çalarken o malzeme ekledi. 2002 yılından bu yana Citroen kullanıyor babam, BX, Xsara 2.0.HDI, 2007 c4, 2012 yeni kasa c4… Açık söyleyim bana fazla konforlu bi araç ve sevmiyorum c3-c4-c5 ailesini ama ds serisi ayrı biraz, bence efsane olabilir bu araç güzel bir fiyata satılırsa.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu