Haberler

Efsane model Toyota Prius GT geri dönüyor




Beklendiği gibi bu dünyaya ait olmayan 2016 Model Toyota Prius GT300 yarış aracı Tokyo’da görücüye çıkıyor.

Toyota Racing Development son seferinde yeni bir Prius yarış aracı ürettiğinde bundan çok sonraları haberimiz oldu. Ancak yeni Prius’da durum hiçte böyle değil.

2016 Model GT300 yarış aracı bizlere yüzünü ilk gez Tokyo Auto Show’da gösterdi ve evet makine beklediğiniz gibi bu dünyaya ait değilmiş gibi.

Japonya’da başarılı bir kariyer sonrası eski nesil Prius yarış arabasını emekliye ayıran APR Racing tarafından tanıtılan hibrit yarış arabası önceki modelle karşılaştırıldığında büyük bir değişimle geliyor.

Benzin-elektrik mimarisini sunarken, güç kaynağının içten yanmalı motor bölümü artık ortaya monte edilmemiş durumda, kurallar gereği motor stok yerini korumak zorunda.

Üzülmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil sevgili performans bağımlıları, ellerimizde hala güvendiğimiz 3.5 litrelik doğal emişli, Toyota yarış makinelerine hizmet vermiş, -hemde Le Mans mücadelelerinde- RV8K olarak adlandırılan bir V8 motor var.

Şu anda elimizde yeterli bilgi bulunmamasına rağmen sizlere söyleyebileceğimiz şey, Toyota Racing Development bu aracı geliştirirken ilk olarak standart aracın elektronik tahrik sistemi üzerinde çalışmalara başladı. Donanımın geri kalanı için de bir şeyler söyleyecek olursak, aracın aerodinamikleri, Toyota galerilerinde bulabileceğiniz modellerdeki ‘bırak beni uçayım’ yaklaşımıyla yakından ilgili.

Aynı şeyler aracın içi hakkında da söylenebilir, direksiyon simitinde kompozit karbon elyafın sıklıkla kullanıldığı yerleri Prius sahipleri gördüğünde rüya görüp görmediklerini kendi kendilerine soracaklar.

 

Sizleri aracın üstünden örtünün kaldırıldığı aşağıdaki videoyu izlemek üzere davet edelim.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu