Haberler

F1 Sürücü kokpitleri değişiyor !




 

Güvenlik konusunun öneminden her zaman bahsetmişizdir. Her gün gelişen teknoloji beraberinde güvenlik önlemlerini de getiriyor. F1 sektörü de bu yönde yeni atılımlar yapma yolunda.

Geçtiğimiz sezon yarışlarda hayatını kaybeden Jules Bianchi ve  Justin Wilson’ın ardından güvenliği arttırma yönünden önlemler alınması tekrar gündeme geldi. Çalışmalar başı koruma yönünde projelerle başladı. İlk etapta Mercedes’in sunduğu “Halo” adlı proje dikkatleri çekti. Halo projesi yüksek güvenlik sağlamayı başarırken Grand Prix Pilotlar Birliği (GPDA) Başkanı Alex Wurz, FIA uzmanların yaptığı araştırmanın çok kapsamlı olduğunu ve süreci ilerletmenin net bir çözüm olabileceğini dile getirdi. 

Projenin en geç 2017 yılında bütün araçlarda uygulanması bekleniyor.

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. F1 konusunda bır suru spekülasyon dönüyor. Pilotu koruyacak diye görüşü kısmak mantıklı gelmıyor bana. İnşallah kokpitlerin sonu motorlar gibi hüsran olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu