Haberler

Faraday Future’dan Tesla’ya gözdağı: FFZERO1




Faraday Future’ın göz alıcı konsepti FFZERO1, CES 2016 fuarında ilk defa gözler önüne serildi. Modelin fazlasıyla dikkat çeken tasarımı adeta yeniden yaratılmış bir “Batmobile” olarak nitelendirildi.

Bu egzotik konsept aslında Faraday Future’ın elektrikli otomobil marketinde Tesla ile amansız bir mücadelede olmak istediğinin bir sinyali. FFZERO1’ın üretim bandına çıkma ihtimalini söylemek ne kadar gereksiz olsa da şirketin geliştirdiği “Değişken Platform Mimarisi” adı altındaki yürüyen aksam, dikkatleri üzerine çekmeyi bekleyen asıl unsur.

İlginç tasarımının altında bir o kadar da etkileyici teknik özellikler barındıran aracın 4 adet elektrikli motorla birlikte 1000 beygir güç üreteği ve motorlarda karbon fiber aksamlara yer verileceği açıklandı. Şimdilik en azından kağıt üzerinde de olsa, 3 saniyenin altındaki 0-100 km/s ve 322 km/s’lik son hız değerleri, gelecekte elektrikli otomobillerin standartlarını fazlasıyla değiştireceğinin kanıtı.

Birçok kişiye göre bu konseptin arkasında tamamen boş vaatler yatsa da bilmeliyiz ki Faraday Future, sadece fabrika inşası için 1 milyar dolarlık yatırım almış ve 900 dönüm üzerine inşa edilecek bir oluşum. Şirketin ideallerini gerçekleştirmesi için zaman gerektiği aşikar fakat çeşitli prototipler üzerinde çalışmalar çoktan başlamış durumda ve 2018 yılından sonra yeni Batmobile’ı yollarda seyrederken görebilme ihtimalimizin olduğunu da söylemek gerek.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu