Haberler

Faraday Future’dan yeni konsept




Faraday Future, yeni konseptinin ilk videosunu CES 2016 için yayınladı. Videoda görüldüğü üzere Faraday Future, yeni konseptinin gizemini korumak istemiş ancak videodaki agresif yan marşpiyeller ve karbon fiber parçalar, yeni konseptin sportif bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor. Gizemli konseptin spor sedan mı yoksa hatchback mi olacağını CES 2016’da göreceğiz.

”Teknoloji harikası elektrikli otomobiller” üretme amacıyla kurulmuş olan genç şirketin yaklaşık 500 çalışanı var ve bu çalışanların pek çoğu daha önce Tesla’da çalışmış.

Şirket sadece Tesla çalışanlarıyla da yetinmemiş. Bmw i3 ve i8 modellerini tasarlayan Richard Kim de şirketin 500 kişilik kadrosunda önemli bir rol oynuyor.

Faraday Future bugüne kadar projelerini gizleyen ve dışa dönük olmayan bir şirketti. Ancak CES 2016 ile başlayan bu süreçte, şirket bu imajını değiştirecek. Öyle ki üretime geçmek için 1 milyar dolar yatırım yapan şirket, Las Vegas’ın kuzeyinde 900 dönümlük bir arazi üzerine 3 milyon metrekarelik dev bir fabrika kuracak.

https://www.youtube.com/watch?v=FFsC03lvicQ

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu