FeaturedHaberler

Ferrari, Red Bull’un dönmesinden korkuyor




Sergio Marchionne’nin açıklamasına göre Ferrari, Red Bull’un kendilerinden araçları için güç ünitesi satın alma isteğini önemli bir rakibi güçlendirmekten korktukları için reddetti.

Red Bull 2015 sezonu boyunca eski tedarikçileri Renault ile yorucu bir iç ilişki sürdürmüş ve bunun sonucunda ise Ferrari, Mercedes ve Honda gibi firmalarala motor sağlamaları konusunda iletişime geçmişti.

Red Bull bu girişimlerinin sonucunda bir sonuca ulaşamamıştı ve şimdi Ferrari teklifi reddetmelerinin asıl sebebinin Red Bull’u güçlendirmekten korkmuş olmaları olduğunu açıkladı.

Marchionne’nin ESPN’e olan açıklamasına göre kendileriyle rekabete girebilecek şasiye sahip bir takıma kendilerininkine eş olacak bir motor sağlamak takımın geleceği açısından Ferrari adına çok tehlikeli olacaktı.

Sözlerine, benim bağlılığım Ferrari’ye ve onun başarısınadır. Mercedes’i Red Bull’a destek vererek alt etmek gibi bir amacım asla olamaz. Ben Ferrari’nin bizzat kazanmasını gözetirim diye devam eden Marchionne, Ferrari çıkışlı bir motorla başka bir takımın dünya şampiyonluğuna yarışmasının stratejik olarak yanlış olaçağını belirtti.

Marchionne son olarak sözlerine şunları ekledi; “Red Bull’un yeteneklerinin neler olduğunu biliyoruz, Sebastian Vettel ve kazandıkları şampiyonluklarla bizi yeterince zorladılar. Red Bull’un şasi geliştirme konusunda ne kadar titiz olduklarını gördükten sonra onları ödeyeceklerinden çok daha üstün bir ekipmanla donatmak pistte eşitsizliğe yol açar. Bunu görmeyi hiç istemiyoruz.”.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu olayda mesele sadece ferrari’nin korkmuş olması gibi bir durum değil. Mr. B ile Jean Todt’un f1’e bağımsız motor üreticileri sokmak gibi bir istekleri var. Hatta bu uygulamanın fabrika takımlarını bağımsız üreticilerden motor almaya iteceği gibi söylentiler bile var. (Adı üstünde söylenti, gerçekleşeceğini de pek zannetmiyorum) Red Bull Ferrari’den 2016 yılında Scuderia’nın kullanacağı motorun birebir aynısını istedi. Hiçbir fabrika takımı rakibine kendisiyle birebir aynı olan bir motor vermez hele ki söz konusu takım Red Bull ise. Bakarsanız Toro Rosso gelecek yıl 2015 spec Ferrari motorunu kullanacak, Manor bu sene 2014 Ferrari motorunu kullandı. Mercedes de bunu yapıyor çünkü son derece normal. McLaren, Mercedes boyundurluğu altında rekabetçi çizgisinden uzaklaşmaya başlamıştı, Honda ile işbirliği içerisine girerek uzun vadede kendilerini tepeye çıkabilecek bir hamle yaptılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu