FeaturedHaberler

Ford’a NHTSA’dan kötü haber




 

Ford’a Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi NHTSA’dan kötü haber geldi. NHTSA, bir çok insanın araçları hareket halindeyken düzgün şekilde kilitlenmediği, hatta bazı bildirilerde açıldığı iddialarından hareketle, şu anda yaklaşık 400.000 Ford Focus’u araştırıyor.

Araştırılan araçlar 2012 ve 2013 model yılları için üretilenler. Görünüşe göre, Amerikan şirketi bu tür bir sorunla ilk kez karşı karşıya değil. Ford geçen sene aynı sorun sebebiyle Fusion ve Fiesta modellerini geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Amerika otomobil güvenlik düzenleyicilerine göre, 73 sürücü kapı kilitleriyle ilgili sorun bildirdi. Bir sürücü kapıyı kapatma girişiminde bulunduğunda yaralandığını öne sürerken, diğerleri kapıları kapalı tutabilmek için bağlamak zorunda kaldıklarını, hatta seyahat halindeyken araç kapılarının açılabileceği endişesiyle araçlarını kullanamadıklarını bildirdiler.

Bu gelişmeler üzerine Ford sözcüsü John Cangary “Focus’un kilit sistemi geri çağırılan araçlarla benzer tasarımdaydı, ancak iki farklı parça tedarik şirketi tarafından yapılmışlardı. Biz şimdi bu farklılığın mandalları nasıl etkileyebileceğini anlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

NHTSA şimdi bu problemle ne sıklıkla karşılaşıldığını araştıracak ve gerekirse Ford’a araçlarını geri çağırması yönünde bildiride bulunacak.

Ford, bir kez daha Amerika’nın en çok satan otomobil markası olarak ve 350 beygirlik canavarı Focus RS’i üretim bandından indirerek kusursuz bir 2015 yılı geçirmiş ve son zamanlarda çok fazla övgü almaya başlamıştı.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu