Haberler

Formula 1’in “En iyi”leri artık “Oylanıyor”




Formula 1 hayranları, Motorsport.com aracılığı ile Grand Prix etkileşimini arttırmak adına “Günün pilotu” ve “En iyi sollama” anketlerine tabi tutulacak.

Cenevre’deki F1 komisyon toplantılarında ve strateji gruplarında Grand Prix patronları, çeşitli münakaşalar sonucunda Formula 1’in daha popüler hale gelmesi gerektiği konusunda birleştiler.  Ters ızgara ve yakıt ikmali fikirleri her ne kadar fazla destek almasa da yeni ve farklı görüşler yakın zamanda yürürlüğe gireceğe benziyor. Bu görüşler doğrultusunda Motorsport.com da şu an için henüz üzerinde çalışılan, her yarıştan sonra göze çarpan performansların sosyal medyada değerlendirilmesini sağlayan projenin mimarı olacak.

Sistemin nasıl çalışacağı ve ve ödüllerin nasıl takdim edileceği henüz netlik kazanmamakla beraber önümüzdeki birkaç haftada bu belirsizliğin ortadan kalkacağı gelen haberler arasında. Benzer şekilde 1970’li yılların başlarında Marlboro, “Günün Pilotu” adı altında Siffert ödülüne sponsorluk etmişti. Zamanında yönetim kurulu resmi olarak bu ödüle müsaade etmemişti fakat diyebiliriz ki, bugünlerde bahsi geçen yarışmanın temelleri oldukça eskiye dayanıyor.

F1’in yöneticileri aynı zamanda 2014 yılından beri var olan “En hızlı pitstop ” mücadelesini de sezon sonu ödülü ile destekleyeceğini açıkladı.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu