Haberler

Fütüristik çağ şimdi kapımızda




BMW HUD (Göz hizası sanal göstergeler) teknolojisi ile donatılmış en son kask prototipini tanıttığında; şirket, şeffaf ekran fikrinin arkasında kimin olduğunu ve teknolojinin hayata katacaklarını açıklamaya pek hevesli değildi. Ancak şimdi BMW’nin kimlerle çalıştığını ve BMW ile bu teknolojiyi kimlerin geliştirdiğini görebiliyoruz. BMW’nin yeni nesil kasklarını, holografik optik dalga kılavuzu alanında üst düzey bir şirket olan DigiLens geliştiriyor.

Digilens halihazırda orduya, tıp dünyasına, otomotiv alanına ve diğer yüksek-teknolojili nişlere parça ve teknoloji desteği yapıyor, motosiklet dünyası DigiLens’in yeni durağı olacak gibi görünüyor.

HUD teknolojisinin binek araçlarda kullanılması bizler için yeni bir olay değil ancak DigiLens’in bu teknolojiyi motosiklet kasklarına entegre edip doğrulaması için uzunca bir yol kat etmesi gerekiyor.

Aynı zamanda DigiLens websitesinin kullanıcıları olarak BMW’nin bize gösterdiği şeyin final tasarımından oldukça uzak bir tasarıma sahip olduğunu öğrendik. Aslında, DigiLens gelecekte üretilecek kasklarda uygulanması muhtemel en ilginç ve fonksiyonel fikirleri bulmak için bir tasarım yarışması düzenliyor.

İlk HUD teknolojili bisiklet kaskının 2017’de gelmesi bekleniyor.

Diğer bir yandan da, DigiLens BMW’nin en ideal tasarıma sahip kasklarını teslim etmek için sabırsızlanıyor ama her şey burada bitmiyor.

DigiLens’in motosikletler için kullanacağı HUD teknolojisi diğer kasklara uygulanabilmesi kolay olan bir konsept olmalı. Projenin ilk değerlendirmelerine göre gözün önünde oluşan görüntünün şeffaflığı sürücüyü engellemeyecek düzeyde şeffaf ancak şimdi oyun tamamen farklı bir alana taşındı.

Yani, veri miktarı ekrana eşit şekilde yansıtılıyor ve grafik özelliklerinin de aynı şekilde test edilmesi gerekiyor. DigiLens’in sürücünün zor durumlarda hangi ekstra görsel veriyle dikkatinin dağılacağını hesaplaması gerekiyor.

Tüm projenin mevcut ilerlemesine bakılırsa, DigiLens’in kendi teknolojisiyle güçlendirilmiş HUD kaskları en erken 2017’de gelebilir. Şimdiye kadar olan kasklarda mükemmelleştirilmiş manyetik tak çıkar batarya yüklemesi mevcut ama daha fazla güzel şey beklememek için bir sebep yok.

O zamana dek DigiLens’in websitesini takip edin, tasarım yarışmasına katılın. BMW’nin ‘riding gear’ını da içeren bir çok havalı ödül kazanabilirsiniz.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu