Haberler

GT 86’ya GRMN Dokunuşu!




Toyota önümüzdeki günlerde limitli sayıda üretilecek ve çeşitli iyileştirmelere gidilmiş bir 86 GRMN modelini satışa çıkaracağını açıkladı.

Aracın ilk çizgileri geçen yılın Tokyo Otomobil Fuarı’nda Gazoo Racing tarafından açıklanmıştı ve artık araç üretim versiyonuna dönüştü. Siz heyecanlanmadan belirtelim ki araç Japonya özel modeli olacak ve başlangıç fiyatı $ 53,800  seviyesinde olarak yalnızca 100 adet üretilecek.

Gazoo Racing Masters of Nürburgring (GRMN) versiyonu, standart GT 86’dan çok daha agresif olacak. Tabii bu aracın artık aşırı beslemeli olacağı anlamına gelmiyor. Aracın standart güç çıkışı 200 Hp ve 204 Nm’den 216 Hp ve 216 Nm’ye yükseltilmiş. Ayrıca artık vites aralıkları da standart versiyona göre daha kısa. Aracın ağırlığı da unutulmamış ve model biraz kilo vermiş, 45 kg daha hafif. Ancak bu hafiflemenin performansa olan etkisine dair bir bilgi yok.

Son olarak araç bir grup aerodinamik güncellemelere kavuşuyor; ön aerodinamik tampon ve arkaya eklenmiş büyük kanat performansı ve yol tutuşunu arttırmak için etkili olacaktır. Aracın ağırlığını azaltmak için kaput karbon fiber ile ve aracın camları pleksi cam ile değiştirilmiş. Eklenen güçle başa çıkabilmesi için ise 86 GRMN önde 6, arkada 4 pistonlu hava kanallı disklere sahip. Aracın süspansiyon sistemi, 17 inç’lik  daha kalın arka lastikleri dengelemesi için tekrar kalibre edilmiş.

Toyota bu özel üretim aracı önümüzdeki ay 2016 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sadece Japonyada satılıcak

    100 tane üretilecek

    Bune olum? Sanki la ferrari… Daha başka kriter yokmu?

    Sadece kova erkekleri alabilir

    Ağzınızda dolgu olmaması gerek

    Oturduğunuz semtteki kasis sayısı 86dan az olması zorunda

    Toyotasın neticede bu neyin kafası? 100 taneymiş peeh

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu