FeaturedHaberler

GT kendinden emin görünüyor




Opel sonunda resmi olarak GT modelini duyurdu, araç Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıma sunulacak.

Her ne kadar fuara az bir zaman kalmış olsa da Alman üretici aracı son ana kadar gizlemeyi başardı. GT modeli karşımıza 2 kapılı bir spor coupe olarak çıkıyor. Dizayn olarak aracın ilk izlenimi üretim modelinden bir hayli uzak görünüyor, kırmızı hatlar ve ön tekerler geleceğin konsept araç modasına uygun ve dikkat çekici ve aracın ön yüzü ise Monza modelini oldukça anımsatıyor.

Daha dikkatli bakıldığında ise aracın kapı kollarının ve yan aynalarının olmadığını farkediyoruz, hem sürücü hem de yolcu araca tavan kısmına uzanan kırmızı şeritteki touchpad sayesinde biniyor, çamurlukların arkasındaki 2 ayrı kamera ise kokpitteki ekrana dijital bir görüş sağlıyor. Opel ayrıca GT modelinde IntelliLux adını verdiği en güncel 3 boyutlu LED far teknolojisini kullanıyor.

1.0 litrelik 3 silindirli turbo motora sahip olmasına rağmen aracın arkadan çekiş sistemine sahip olması ve mekanik diferansiyel kilidi olması da oldukça merak uyandırıcı unsurlar arasında. 145 beygir güç üreten bu motora 6 ileri vitese sahip şanzıman eşlik ediyor ayrıca vitesleri direksiyon arkasındaki kulakcıklardan değiştirmek de mümkün.

Bu haliyle 0-100 km/s hızlanması 8 saniyeden az olan aracın son hızı ise 215 km/s ile sınırlandırılmış.

“Biz sürüş keyfi ve hissini bir üst seviyeye çıkarmak için Opel GT konseptini tasarladık.” şeklinde konuşan Opel Grup CEO’su Karl-Thomas Neumann; “Opel olarak hırslı, tutkulu ve yaratıcı olmaya devam edeceğiz, hedefimiz her yeni araçta daha fazla kitleye hitap edebilmek.” diye ekledi.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Opel bu far ve stop grubunu gelecek modellerinde kullanır. Güzel görünüyorlar.

    1. Yeni insignia ile ilgili görsellerde farlar benzer görünüyor ancak bekleyip görmek lazım.

  2. Bugün bu aracın üretilmeyeceği haberi duyuruldu. Yazık ettiler, büyük potansiyeli vardı oysaki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu