Haberler

GT350R artık 4 kişilik




Ford Performance, 2016 Shelby Mustang GT350R için opsiyonel bir arka koltuk kiti sunmaya başladı. Amerikalı üretici, pek çok kişinin GT350R’ı 2+2 oturma düzeni olan bir otomobile çevirme isteğinin olduğunu ve bu yüzden opsiyonel bir arka koltuk kiti sunmaya karar verdiklerini belirtti. 999 Dolar’lık fiyat etiketine sahip bu kit 2016 model yılı araçlar için Ford Performance Parts departmanı aracılığıyla alınabiliyor. Ford, bu kitin yolculara maksimum güvenlik sağlanması açısından yetkili servislerde taktırılmasını tavsiye ediyor.

Arka koltuklar, ön koltuklarla aynı Alcantara döşemeye ve kırmızı dikişlere sahip ve GT350’nin arka koltuklarında bulunan bütün yolcu güvenliği ekipmanlarına sahip. Bu kitin takıldığı Shelby GT350R’lar, Ford’un deyimiyle piste en hazır dört koltuklu yol Mustang’lerine dönüşüyor.

Bu arka koltukların belki de tek eksisi ise GT350R’ı standart GT350’den ayıran bir unsur olan ağırlığa negatif etkide bulunması. Bu ağırlık artışı ufak bir performans düşüşüne sebep olabilir gibi gözükse de 526 HP’lik V8’e sahip bir otomobilde bu düşüş çok da farkedilir olmayacaktır.

Günlük kullanıma daha uygun bir GT350 isterseniz; arka koltukları, radyosu, kliması ve geri görüş kamerası standart olan bir otomobil alabilirsiniz. R versiyonunda bütün bu donanımlar, ağırlık tasarrufu amacıyla otomobilden çıkarılmış durumda.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu