Haberler

Hyundai Yeni i20 WRC sezona podyumla başladı




Otomotiv dünyasının en hızlı gelişen markası Hyundai, geçtiğimiz ay tanıttığı yeni yarışçısı i20 WRC ile Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan 2016 Monte Carlo’da podyuma çıktı. Hyundai Motorsport Takımı pilotlarından Belçikalı Thierry Neuville, bu ikonik ralliyi üçüncü sırada tamamlayarak takım adına son derece önemli olan 15 puanı elde etti. İspanyol Dani Sordo ise yarışı altıncı olarak bitirdi.

2014 yılında FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) dönüş yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, üçüncü sezonuna yepyeni bir zaferle başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz ay Almanya, Alzenua’daki Hyundai Motorsporları Genel Merkezi’nde tanıtılan Yeni i20 WRC, katıldığı ilk yarışında finiş görerek podyuma çıktı. Zorlu parkurlara ve güçlü rakiplerine karşılık genel klasmanda +3:17.9 derecelik süreyle zafer elde eden Belçikalı pilot Thierry Neuville ve co-pilot Nicolas Gilsoul ikilisi iyi bir başlangıç yaparak takıma moral vermiş oldu. Takımda yer alan diğer pilotlar Dani Sordo ve Hayden Paddon da herhangi bir kaza yaşamadan yarışı tamamlamayı başardılar.

Neuville, üçüncü bitirdiği Monte Carlo Rallisi’yle ilgili olarak, “Sezonun ilk rallisini podyuma çıkarak tamamlamak gerçekten heyecan verici. Yeni i20 WRC, gücünü ve gelecek vaad eden potansiyelini ilk yarışta ortaya koydu ve bizi çok mutlu etti. Yeni bir otomobil ile podyuma çıkmak hem benim, hem de tüm takım arkadaşlarım adına son derece anlamlı. Önümüzde oldukça uzun bir sezon var ve bizler i20 WRC’yi geliştirmeye tüm hızımızla devam ediyoruz” dedi.

Genel klasman sonuçları
1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:49:53.1
2. A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:54.5
3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai NGi20 WRC) +3:17.9
4. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:47.7
5. S. Lefebvre / G. Moreau (Citroën DS3 WRC) +7:35.6
6. D. Sordo / M. Martí (Hyundai NGi20 WRC) +10:35.5
7. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +11:39.9
8. E. Evans / C. Parry (Ford Fiesta R5) +18:30.8
9. E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +20:41.0
10. A. Kremer / P. Winklhofer (Škoda Fabia R5) +20:43.9

25. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +47:05.7

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Neden 1. veya 2. olan markanın haberi değil de podyuma çıkmış ve 3. olan marka haberi yapılıyor sadece ana haber başlığı altında. Hyundai ile olan yakınlaşmanız aşikar ama konu WRC ise sadece 3. olan takım ön planda tutulmamalıdır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

    1. Sitenin haber akışını takip ediyor musun bilmiyorum ama önceki yayınlanmış haberi gözönünde bulundurursan bu haberde bi olağanüstü durum yok. Hyundai daha önce bu alanda yoktu ve bu sene girdiği için bu konu hakkında haber yapılıyor. Sen anlamak istediğin gibi anlarsın ama bize göre herşey fanboyluk ya da taraf tutmak markayı yüceltmek değil. Eğer sen tarafsız bakamıyorsan bunu siteye mâl etme.

    2. Araç yarışa yeni katıldığı için olmasın? Ayrıca sanki bu araçlar seri üretimde ve satılacak gibi bi durum yok. Bu haberle sanki araba satacaklar. Lütfen anticilikten dolayı saçma yorumlar yapmayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu