Haberler

Hyundai’den hidrojen yakıtlı atak




 

Hyundai, gelecek yıllarda yeni model bir hidrojen yakıtlı araç üretme planları olduğunu açıkladı.

Yakıt hücreli ix35, Hyundai’nin dünyadaki ilk seri üretim hidrojen yakıtlı otomobiliydi. Artık şirket bunun devamına hazırlanıyor. Bir süre önce bu modelin yerini Tucson aldığı için tabi ki de geleneksel ix35’i temel almayacak. Hyundai, ajandalarında hidrojen yakıtlı otomobile yer verdiklerini doğruladı ancak henüz aracın dış görünüşüne dair bilgi verilmemesine rağmen model muhtemelen bir crossover olacak.

Her ne olursa olsun, Hyundai-Kia’nın hidrojen yakıt hücreleri araştırmalarından sorumlu müdürü Sae-Hoon Kim, maksimum menzili 800 km ve son hız için 170 km/s gibi gerçekçi hedefler ileri sürdü. Bu iki veri, 600 km menzile ve 160 km/s son hıza sahip yakıt hücreli ix35’e bakıldığında inanılmaz bir gelişim gözler önüne seriyor.

Hyundai yeni modelin tam olarak ne zaman satışa sunulacağını açıklamıyor ancak bu Kia’nın yakıt hücreli otomobili 2020’ye kadar onaylaması nedeniyle aşağı yukarı 10 yıl sonra gerçekleşecek gibi gözüküyor. Bu modelin 800 km’den fazla menzile ve 170 km/s son hıza sahip olması hedefleniyor. En az 300 farklı ortak ile geliştiriliyor ve Kia projenin “yenilikçi düzeydeki yüksek kalitede” olacağı sözünü veriyor.

Bu tür gelişmeler otomobillerin geleceğine dair bariz ipuçları sunuyor. Otomobil tarihinde köklü değişiklikler gerçekleşmekte ve biz bu değişikliklerin yavaş yavaş bir devri kapattığına şahit olduğumuz için şanslıyız.

Not: Görsel, yakıt hücreli Hyundai ix35’e aittir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu