FeaturedHaberler

İşte karşınızda M2




BMW 1 Serisi M Coupe’nin izinden giden ve uzun zamandır merak edilen BMW M2, Long Beach Blue rengiyle Detroit’te gözleri kamaştırdı. 2 Serisi modellerinin en üstüne yerleşen modelde 3 litre turbo 6 silindirli motora yer verilmiş. Bu motor, 365 HP güç ve 465 Nm tork değerlerine sahip. Aynı zamanda overboost teknolojisine sahip olan bu motor, kısa bir süreliğine 500 Nm’e kadar tork sağlayabiliyor.

M2’nin standart olarak 6 ileri şanzımanla sunulması sevindirici bir haber. Bu şanzımanla 0’dan 100’e 4.4 saniyede çıkabilen otomobil, 7 ileri çift kavramalı opsiyonel şanzımanıyla ise bu hızlanmayı 0.2 saniye daha hızlı gerçekleştiriyor. İki şanzımanda da 250 km/s elektronik limit bulunurken, opsiyonel “M Driver’s Package” ile alınan M2’ler ile 270 km/s hıza kadar çıkılabiliyor.

Aluminyum ön ve arka akslar ve aluminyum süspansiyon parçaları M3/M4 ikilisinden geliyor. M departmanı tarafından ayarlanmış elektrik destekli direksiyon ve aktif M diferansiyel de M2’de standart olarak sunuluyor. Güçlü bir motoru güçlü frenlerle desteklemenin öneminin farkında olan M departmanı, M2’de hava kanallı ve daha büyük fren diskleri ile 4 ve 2 pistonlu kaliperler kullanmış.

Fuarda sergilendiği rengi haricinde M2; Alpine White, Mineral Grey ve Black Sapphire renk seçenekleri ile de satın alınabiliyor. Otomobilin üretimi, Almanya’nın Leipzig şehrindeki fabrikada Ekim ayında başlamıştı ancak BMW’nin kaç adet M2 üreteceği bilinmiyor. Beklentiler ise 1 Serisi M Coupe’den daha fazla M2 üretileceği yönünde.

BMW M2, ABD’de Nisan ayında satışa sunulacak ve 51700 Dolar’lık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. tr ye 300 ün altında girerse ciddi düşünürüm bunu. Hadi bakalım. Gerci tr ye manuelini getirmezler sanırım. Buda fiyatı biraz daha artırır ama..

  2. Abi iyi güzel bmw nostaljik özlenen sürüş özellikleri için otomobil yapmış ama 3.0 motor can yakar üzer bu segmentte fiyat performans açısından en iyi CLA A GLA 45 AMG üçlüsü o mühendisleri ellerinden öpmek karşılarında saygıyla eğilmek lazım

  3. Bmw de herzaman sevdiğim iki tane etken vardi. Birincisi tasarım İkinciside Dengesiydi. Bu model tasarımdan geçti. Dengesi selefi gibi olursa Benim için Makinadır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu